Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Nezdravljena ščitnica

Nezdravljena ščitnica

Spoštovani,

Lepo pozdravljeni. Imela bi eno vprašanje. Pred enim tednom me je osebna zdravnica poslala na pregled krvi zaradi ščitnice. Že več kot leto dni mi izpadajo lasje, hudo utrujena pa sem že dlje časa. Rečeno mi je bilo, naj za izvide pokličem po telefonu, to sem tudi storila. Sestra mi je povedala, da je s ščitnico vse v redu, naj ne skrbim.

Čez nekaj dni sem imela diabetični pregled (sem sladkorna bolnica na dieti, sladkor je 6.7) kjer so mi preverili tudi ščitnične hormone, kolikor sem razumela. Na izvidu piše takole:

S-TSH 9,19 H
S-fT3 5,53
S-fT4 17,0

Zdravnica v diabetični ambulanti me je vprašala, kdaj sem nazadnje preverila ščitnico in sem povedala da nekaj dni nazaj in je bilo vse v redu. Rekla je, naj ta izvid pokažem svoji osebni zdravnici.

Zanima me, ali se lahko vrednosti v nekaj dneh toliko spremenijo? Res ne razumem nič več. So mi pri osebni zdravnici zamolčali, da je nekaj narobe z izvidi? Kaj naj storim?

Hvala za odgovor,

Lepo vas pozdravljam

Spoštovani,

zvišana je vrednost TSH dokaj visoki pa sta tudi pT4 in pT3, ki sta v mejah normale. Možno je, da je gre dejansko za blago premajhno delovanje ščitnice, lahko pa so vrednosti posledica zgodnjega jutranjega odvzema krvi. Priporočam ponovni odvzem med 10 in 16 uro, za določitev TSH ni potrebno biti tešč.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close