nezavarovana
Pozdravljeni!
To šolsko leto sem se izpisala iz šole in sem bila prijavljena na zavodu, da sem potem dobivala socialno pomoč in jo še dobivam do septembra. Septembra sem zopet vpisana na redni študij. Vmes nisem ta čas bila zavarovana in sedaj me zanima kako bo v naprej. Ali moram prinesti samo potrdilo o šolanju in kam in od kdaj naprej sem potem zavarovana, ker moram nujno na ginekološki pregled. Vem, da se s takšnimi nujnimi stvarmi ni za igrati ampak kaj ko sem bila v takšni stiski, da niti tolarja ne bi mogla dati.
Hvala!
Spoštovani!
Prejemniki socialne pomoči ste tudi zdravstveno zavarovani- obvezni del. Prispevek plačuje skrbstveni organ. Preverite tako, da date potrdit zdravstveno kartico na avtomat. Tam vam bo pokazalo, do kdaj je vaše zavarovanje veljavno. Dodatnega zavarovanja po vaših besedah najbrž nimate. Ko se boste ponovno vpisali, boste morali zavarovanje ponovno urejati. Mislim, da je še vedno tako, da gre vaše zavarovanje potem po enem staršu, če pa nimate nikogar pa to uredijo drugače. Natančno, kako pa vam ne znam povedati.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik