nezaslišano – zdravnica
Najlažje je pljuvat po zdravnikih, kot da cele dneve samo gledajo v luft in se po riti praskajo… Tudi zdravniki so ljudje, tudi oni včasih niso kos stresnim situacijam… Če je tvoja hčerka sladkorni bolnik, bi morala biti odgovorna ona ali pa vi, da ima nekaj sladkega sabo.. Aja, pa če je zdravnica rekla, da ne ve, kaj naj ji da, s tem najbrž ni mislila da nima pojma da hčerka rabi sladkor… NAJBRŽ NI VEDELA KJE V ZD NAJ DOBI čokoladke za vas. poleg tega pa v vašem citiranju zdravnice nisem zaznala nobene zavrnitve, pač pa, ČE ŽE.. bolj zmedenost in presenečenost. mislim, halooo.
mogoče je bilo res neprofesionalno, ni pa treba takoj na forum kot da je res naredila kaj očitno nesramnega. zdravniki ljudem pomagajo, ljudje pa jih ob prvi napaki napademo. da te ni sram… z enim prejšnjih komentarjev se strinjam, res si ena nepotrpežljiva oseba, ni čudno da si prec naredila iz muhe slona.
Hahaha, zdaj to leti name al kaj? Eni pa res ne znate brat. Jaz in avtorica nisva ista oseba.
In jaz nisem toliko govorila o tem, da bi sladkorni bolnik moral pač imet vedno sabo sladkarije… ampak sem govorila bolj o tem, da tudi zdravniki niso bogovi, če gledamo na to kolikokrat so se že zgodile tragedije zaradi malomarnosti zdravnikov, češ, da človeku, celo otroku ni nič in ga poslali domov kjer je kasneje umrl. In tega je vedno več. In pa o tem, ko je “ne morem verjet” pisal/a o tem, da hočemo vse zastonj. Kako zastonj? Vse plačamo (obvezno in dodatno), če ne bi plačevali ne bi hodili k zdravnikom, ker bi nas že v sprejemni zavrnili. Če se pa kdo odloči za privatnike je pa to njegova osebna stvar. Za privatnike se ponavadi ljudje odločajo, ko hočejo drugo mnenje ali prej priti na vrsto ali pa imajo dovolj denarja… Če gre za nujne stvari se gre itak na urgenco, pa potem kdo na urgenci kaj zašuštra pa takoj znajo vsi čez zdravnike govorit. Če tako govorite, da so tudi zdravniki samo ljudje, zakaj potem ne greste enostavno k javnemu zdravniku? Saj so tudi oni samo ljudje. A privatniki so pa bogovi al kaj? Če že tako gledamo so tako privatniki kot javno zdravstvo samo ljudje. Vsak se lahko zmoti kot vidimo. Povsod so dobre in slabe stvari. Če v javnem zdravstvu čakaš na ne nujno operacijo čakaš tudi več let, pa ti ni treba dodatno plačat (prav tako pa bi lahko plačal in prišel prej na vrsto). Če pa greš k privatniku, plačaš tako ali tako, ker tako pač je in prideš na vrsto v parih dneh. Če pa je stvar nujna pa greš tako ali tako na urgenco oziroma te celo pelje rešilec in bolan človek v takem primeru ne bo gledal še na to koliko bo moral plačat, če si na pol v nezavezsti verjetno ne boš še denarja iskal ali pa celo šel na bankomat. Ali pač nekateri to morda delate? Bogataši boste pa itak naredil vse, da boste na vrsti prvi. Pa če ne gledamo samo na zdravnike… tudi drugi ljudje (ki nimajo ravno denarja, da bi plačevali zdravnike dodatno) so samo ljudje in imajo pravico do zdravnikov. Mene je ujezil samo to, ko je “na morem verjet” tako pisal/a kot, da če on/a hodi k privatnikom, da bi pa morali tudi vsi drugi in vsi plačevat, ker pač plačuje on/a. In potem stvar tako izpade kot, da jo kdo sili, da gre k privatniku in plačuje, drugi, ki pa pač gremo k javnemu zdravniku in dodatno ne plačamo (plačujemo pa vsak mesec zavarovanje) smo pa budale, ker ne damo denarja in bi radi vse zastonj. Nekateri niti dodatnega zavarovanja nimajo, ker si ga ne morejo privoščit, kaj šele,da bi plačevali privatnikom. Pač nis(m)o vsi bogati. V javnem zdravstvu se pač plačujejo samo določene stvari. Pa poglejte drugače, kako bi bilo, če bi vsi šli k privatnikom, noben javni dohtar ne bi več imel službe, ker pač vsi ne bi mogli it privatno ustanovit ambulante. Pač če nekateri imate denar in si to lahko privoščite super za vas. Verjemite, da bi tudi kdo, ki nima denarja z veseljem šel k privatniku vsaj po drugo mnenje, mogoče lepše ravnanje, boljšo oskrbo… plačal več kot je treba pa še “napitnino” z veseljem… ampak kako? kako, če marsikdo dandanes niti za kruh nima.
Zdravniki, že med šolanje postanejo drugačni. Samozavest jim raste. Ko končajo specializacijo pa so naduti, polni sebe, denarnice, ega…. in vsi ostali smo številke, ali pa vsaj neumni cepci, ki ne razumemo njihovega bogatega besednega zaklada zdaj. najbolje maščevanje njim je poskusit biti zdrav in se jim izogniti kolk se da. najslabša stranka za posel je zdravnik, vidim, kako težijo ko delajo hiše ko kupujejo karkoli, hočejo met ne vem kako pozornost kvaliteto in ja mi ostali kupujemo avte na kredite vi pa pač jadrnice. pa ne mi z dežurstvi al nadurami al karkoli… ko vam bodo mesečno brisal po 40-50 nadur vam ne bodo dal regresa, vam prepovedal dopust in boste vedel kaj je mobing.. pol se mi spravite jokat. Vas je pač očitno premalo in se ne bojite za službo, tud ko kaj zaj… in kdo tud umre… ali pa dajate napačne diagnoze zdravila ste na varnem. Odnos je nikakav na celi fronti, do otrok, do najstnikov, do delavcev, najslabši pa do starejših katerim znate rečt, stari ste.. čas je da nehate penzijo žret. Ampak…. da res ste bogi. Edini ste, ki bi s kančkom prijaznosti res veliko naredili, ker za večino normalno zaposlenimi ljudmi je za njihov uspeh nek merljiv rezultat… medtem ko za vas je uspeh da odpravite pacienta iz pisarne. Kot so rekli… prehlad mine v enem tednu z zdravnikom in v 7 dneh z njim a ne? Ampak vsaj stalež znate razpisat… če že niste mel napotnice za prenos odgovornosti pri sebi. Obnašanje je NIKAKVO. Delavec na PETROLu vam lahko podari magisterij o prijaznosti, manirah, obnašanju v 10s kolk ma opravka z vami na teden… upam, da vas ne bom veliko potreboval v življenju, ko pa vas bom… pa ne bo šlo tako gladko kot mislite, pa če je moje življenje na nitki odvisno od vas. pa lep dan. Eni mormo delat, da vam zaslužimo plače pa še vseeno mormo plačat vaše usluge, kuharice, varuške čistilke itd… Pa veliko sreče z vzgojo lastnih otrok (vsaj do igel ne bodo mel daleč in to sterilnih).
Pozdravljeni!
Sem Andrej star 25 let in iščem zaposlitev na delovnem mestu diplomiranega zdravstvenika ali tehnika zdravstvene nege.
Imam veliko željo po opravljanju zdravstvenih del. V času šolanja na Srednji zdravstveni šoli in na Fakulteti za zdravstvene vede sem opravljal praktični pouk v UKC Maribor, kjer sem pridobil veliko izkušenj s področja zdravstvene nege.
Kontakt [email protected]
Nekdo je napisal, da zdravniki niso placani za priaznost ampak strokovnost,
Glede na to, da je od odnosa zdravnika odvinos ali bo pacient dosledno uposteal njegova navodila, kar je znano dejstvo bi od dobro strokovnega podkovanega zdravnika pricakoval, da bo znal s pacientom pravilno postopati in si ne unicil vse zaupanje zaradi takih malenkosti, kot je osnovno pomanjkanje bontona in odnosa do pacientov.
Drugace pa je zelo zalostno ampak resnicno, da za svojim arogantnim odnosom zdravniki vse preveckrat skrivajo svojo nasposobnost.