Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? nezaslišano – zdravnica

nezaslišano – zdravnica

Kot sem že omenila ste nesramni, preberite tudi sebe kako ste kaj napisali, saj ni potrebe po dveh vprašajih in neskončno klicajih…tako kot vi, tudi mi povemo svoje mnenje in nihče vas ni napadal tako nesramno kot vi to počnete.
Ravno tako ne razumem izjave, da se eni počutijo užaljene ob resnici, kakšni resnici, je samo vaše mnenje resnica?
Da napada prihaja s strani zdravstvenega osebja, ravno tako ne drži.
Hčeri želim vse najboljše.

Zdravstvo ni (NI,BREZPLAČNO, takega zdravstva kakršno je sedaj
NISMO ŽELELIin ga ne maramo.
Vse kar je zahtevamo, da azdravnik izpolnjuje svojo PRISEGO

Tudi mamica bi lahko imela nekaj sladkega pri sebi,če je vedela za hčerkine težave.!!!!

pa daj, no, če mame ni bilo v čakalnici

po moje je šlo zgolj za nesrečni slučaj, da zdravnica ni imela nič sladkega

pa ne mi rečt, da ni blo kafe avtomata

naj si čoko pirhe špara, da ji več ne bo zmanjkalo :-))

kako lahko nekdo ki ima SB odide od doma brez da bi imel karkoli v žepu da si dvigne nivo KS.ali ko greste na daljši sprehod po gozdu tudi nič ne vzamete s seboj v primeru da bi vam KS padel in bi šli v hipo.kdo bi takrat bil kriv?najbrž lisica ali pa veverica ker nimata nič sladkega pri sebi.v vsakih navodilih ki jih bolnik z SB prejme ob postavitvi diagnoze dobi navodila da mora vedno nekaj sladkega imeti v žepu

sam tuki se pa moram vmešat. več kot polovica vas ne zna brat al se pa že norca delate. avtorica je že ene 5x napisala, lepo tudi v prvem postu, DA HČERKA JE IMELA PRI SEBI VSE POTREBNO VENDAR PREMALO. lahko, da ji je ta količina vedno pomagala, zato je pač vzela isto količino, ker pa je šla le s prijateljico za kratek čas do zdravnika kako bi vedela, da ji pa ravno zdaj ta količina, ki ji drugače pomaga ne bo pomagala. a zdaj, če te bo povozil pijan voznik na prehodu za pešce kjer vedno prečkaš cesto boš sam kriv, ker si bil ob nepravem času na nepravem mestu? lahko bi imela celo torbico sladkarij in vse kar je potrebo, pa bi pač šlo nekaj čisto narobe pri čemer ne bi nič pomagalo le zdravniki. ni vedno kriv človek, ker pač nima s sabo tisto kar ve, da potrebuje. lahko gre pač bolezen svojo pot in ne pomaga več samo tisto kar potrebuješ (sladkor… v tem primeru) ampak je treba preiti na zdravila za kar je potreben pregled.

Bolniki samo nekaj pričakujejo, nič ne dajo!
Bolniki hočejo, da jih zdravnik razume, oni pa ne razumejo zdravnikov!
Bolniki sprašujejo zdravnike, pa vedo sami vse bolje!

Roko na srce: koliko bi vi dali prostovoljno zdravniku, ki bi Vam bil pripravljen pomagati.
Nič!
Scrklani ste, vse hočete imeti zastonj.

prosim lepo no, poglejte zdravnike po celem svetu (slovenija ni nobena izjema)… recimo zadnja stvar ki se je zgodila… punčka še ne stara 2 leti se duši in je nikjer nočejo sprejet… in čez nekaj ur umre. in tega ni malo. kolikokrat je že kdo umrl pred vrati ugrence… kolikokrat koga z resnimi simptomi niso sprejeli in je par ur kasneje umrl. tud zdravniki niso bogovi. tam so zato, da bi pomagali pa se velikokrat obrnejo stran, ko pa kdo pokaže denar pa ja, to pa ja, takoj, preko vrste, vse narest čeprav človeku morda sploh ni hudega in bi lahko počakal kakšen mesec ali dva na redni pregled. jaz za dokaj nujno stvar, glede na moja leta, ker nisem otrok bo stvar težje pozdravit… čakam že več kot 4 leta.

in naslov naj ostane takšen kot ga je dal avtor!!

pacienti dajemo, več kot je potrebno, plačujemo osnovno in dodatno zavarovanje. kljub temu te marsikje niti ne sprejmejo in moraš it privat kjer moraš plačat.
pa si ti pripravljen/a dati zdravniku več kot daješ? oziroma si že dal/a pa ne pri privatniku?
k zdravniku NOBEN NE GRE POPOLNOMA ZASTONJ, VSAK, KI GRE K ZDRANIKU MORA IMET UREJENO OBVEZNO IN DODATNO ZAVAROVANJE, TO PA SE VSE PLAČUJE. torej kaj bi ti rad/a še več? ali pa si morda zdravnik/zdravnica in ti seveda tole pisanje ni všeč. resnica boli.

IN SRAM VAS JE LAHKO KER SPREMINJATE NASLOV!!!

poleg tega od zdravnikov velikokrat dobimo recepte in nekatera zdravila je treba dodatno plačat ker se ne krije iz zavarovanja. torej spet – NI ZASTONJ. ti imaš očitno milijone, da jih poleg plačevanja zavarovanje še dodatno lahko daješ zdravnikom, ali si morda zdravnik/zdravnica in ti tole pisanje seveda ni všeč, ali pa enostavno ne hodiš nikoli k zdravnikom in sploh ne veš kako je v resnici, morda niti nimaš urejenega zavarovanja in ne veš, da se ga plačuje.

No jaz bom pa še bolj realna.

Sladkorni bolniki zelo hitro ugotovijo da zaradi narave svoje bolezni imajo prednost.

Na vse preiskave kjer je potrebno biti tešč so prvi na vrsti, v čakalnici velikokrat izigravajo druge bolnike z svojo boleznijo in jih le ti spuščajo naprej………….

To je samo taktika kako čimprej priti na vrsto.

In dekleta se velikokrat poslužujejo ” slabosti” pa še kakšno menstrualno slabost. Zanimivo je, da ko jih ustrezno oskrbimo – dobi nekaj sladkega in jih pošljemo nazaj v čakalnico so pa takoj pri avtomatu za kavo, ki je mimogrede, v vsakem zdravstvenem domu.

Razvejanost ambulant za diabetike po sloveniji je zelo velika. Ogromno je predavanj za bolnike. Za otroke in svojce pa so še posebne šole in delavnice.

Res za diabetike je res poskrbljeno maksimalno. Pa se malo ozrite v tujino. Tam je potrebno VSE pripomočke kupovati.

Prosim lepo,
pa pustite dodatno zavarovanje, pa dajte tisto privatnemu zdravniku, ki se bo zavzel za Vaš problem.
Jaz nimam mnogo denarja, plačujem minimalno zavarovanje, zdravim se pa pri privatnih zdravnikih, ker si vzamejo čas. Čas stane, ja, meni je tisti čas vreden, da ga plačam, pa rajši nimam avte ali pa ne grem na dopust, se ne šminkam in ne hodim k frizerju. Je treba postavit prioritete, kaj je komu najbolj pomembno. Meni je zdravje.

Kronični bolniki, ki od zdravnikov pričakujejo, da bodo za njih nosili še čokolado v žepu, morajo to čokolado ekstra plačat in ne samo to, tudi bencin do marketa in nazaj. Res vse hočete imeti zastonj.

Ji ni hotela dati ali jo je teoreticno vprasala ces, kaj naj ji pa da, ce nima v svoji ordinaciji nic pri roki. In res se sprasujem ce nekateri mislite da hranimo za taksne primere kocke sladkorja kot kaksna trgovina in kavarna?? Pri nas ji nebi bilo treba prositi zdravnico, bi dobila od mene cokoladno tablico in zelo sladek caj iz avtomata (ce si ga ze nebi bila sama sposobna vzeti in dati 30 centov bi jih reskirala jaz). Naslednja stopnja pa je glukoza v zilo, ker drugega -oprostite- pa pac nimamo. In ce nam vodstvo ne da, kaj naj potem? Sama kupim za taksne primere?? Se pa se ni zgodilo v celotni moji karieri da bi prislo do taksne situacije pri nas (hvalabogu predvsem za pacienta). Mislim da tukaj zdravnica ni mislila nic slabega in si neupraviceno tako razburjena. Razumem da te je zaskrbelo za hcerko, saj katerega starsa pa nebi, ampak pretiravati tudi ni potrebno. In udrihanje cez celotno zdravstvo tudi ni potrebno. Jaz delam z ljudmi z veseljem, kljub temu da so velikokrat nesramni, arogantni, zadircni, alkoholizirani in celo agresivni. Je bilo tudi treba ze klicati policijo parkrat. Jaz sem vedno prijazna ker razumem da je bolan clovek se bolj obcutljiv, razdrazen, da ne morejo biti nasmejani in dobre volje, zato veliko stvari pozrem. Ceprav opazam da cez leta postajajo ljudje vedno bolj nesramni in zahtevni. Razburjajo se samo nad sestro, da bi kdo kaj rekel zdravniku se se ni zgodilo. Pa ceprav je ravno on narobe napisal recept ali napotnico in ne jaz. Pa ceprav on doloca tempo dela, ker jaz pac ne morem rocno metati paciente iz ambulante po 10 minutah. Kaj vse bi lahko jaz rekla o taksnih ljudeh in pisarila po forumih kaksni so VSI pacientje? Pa bi bilo zelo krivicno in nesramno do tistih ki so vedno prijazni in potrpezljivi. In si iz spostovanja do njih tega ne dovolim. Imejte tudi vi vsaj malo spostovanja do nas, in ne obsojajte vse povprek. Ce ste uzaljeni in jezni potem napisite ali povejte kdo tocno je bil in ne obtozujte vse povprek. Je pa najlazje biti anonimen na forumu in udrihati vsepovprek, ko je pa treba komu v obraz povedat pa se le hinavsko smejite in ste tiho.

Prosim lepo,
pa pustite dodatno zavarovanje, pa dajte tisto privatnemu zdravniku, ki se bo zavzel za Vaš problem.
Jaz nimam mnogo denarja, plačujem minimalno zavarovanje, zdravim se pa pri privatnih zdravnikih, ker si vzamejo čas. Čas stane, ja, meni je tisti čas vreden, da ga plačam, pa rajši nimam avte ali pa ne grem na dopust, se ne šminkam in ne hodim k frizerju. Je treba postavit prioritete, kaj je komu najbolj pomembno. Meni je zdravje.

Kronični bolniki, ki od zdravnikov pričakujejo, da bodo za njih nosili še čokolado v žepu, morajo to čokolado ekstra plačat in ne samo to, tudi bencin do marketa in nazaj. Res vse hočete imeti zastonj.[/quote]

Pa taki mi grejo pa najbolj na živce. Kaj zastonj? Že osnovno zavarovanje se plačuje, drugače ne bi mogel noben k nobenemu zdravniku. To, da imaš zdravstveno kartico potrjeno se plačuje, če še ne veš. Brez tega ni nič, pa če potem še dodatno kaj plačaš ali ne. Veš koliko bi bilo treba plačevati, če ne bi imeli kartice? Že samo zdravila, kaj šele vsak obisk pri zdravnku. Jaz nimam niti za položnice, če smo že pri tem. In za hrano. Da o kakem frizerju , šminkah, avtu, celo popravilu stanovanja sploh ne govorim. Danes je kriza, kako naj bi marsikdo ob tem še gledal na to ali bo imel za zdravnika.Za zdravstveno zavarovanje se vsak mesec trga pri palči… pa tudi dodatno plačuješ zobarja (plombe…), zdravila… kaj je tukaj zastonj? Ljudje dejansko dandanes nimajo niti za hrano, nekateri pa take neumnosti govorite, da je za kozlat.

Aja in veš kakšna razlika je plačevati dodatno zdravstveno zavarovanje, ki ni tako zelo veliko, in pa plačevate privatnikom? Eni si enostavno ne moremo privoščit privatnikov. Dodatno zavarovanje plačuješ mesečno, k zdravniku moraš pa včasih večkrat na mesec, koliko bi bilo to denarja si zamisli, če bi vedno hodil k privatniku in plačeval. Ali pa moraš na operacijo, če imaš vse urejeno imaš zastonj jasno (plačevanje osnovnega in dodatnega zavarovanja), če pa ne bi imel urejenega tega pa bi moral mastno plačat ali pa umret. Eni nimate treh čistih v glavi.

In opravičujem se za prejšni post, nekaj je očitno zaštekalo in je moj post in post od “ne morem verjeti” poslalo skupaj. Pa saj se vidi, moj je odebeljen tistk.

Ne morete si privoščit privatnikov, lahko pa si kupujete avte, hodite na dopuste, na kavico in sladoled… Vse sorte kupujete na obroke, zakaj pa ne bi plačali zdravljenje na obroke?
Ne mi pravit, no.
A zato, ker imam obvezno zavarovanje samo za operacije, drugo pa plačam privatniku, pa nisem čista v glavi? Ne bodi preveč predrzna in ostani pri sebi.
Vsak da denar za tisto, kar mu je najbolj pomembno.
Nihče pa ne ve, da je zdravje najbolj pomembno, dokler ne zboli.
Jaz dam tistmu, ki mu zaupam.

pa kaj ti ne znaš brat? Lepo sem napisala prej, da niti za položnice nimam, kaj šele avto… napisala sem, da niti za popravilo in pleskanje stanovanja nimam…
Pa ni treba vseh v isti koš metat jasno! Nisem kakšna tvoja soseda, da mi lahko rečeš kaj jaz kupujem in kaj ne. To govor komu, ki ga poznaš in veš. Tak, da če je kdo predrzen si to ti.
Niti enkrat v življenju še nisem česa kupila na obroke, ker večjih stvari že itak leta ne kupujem, ker ne morem.

New Report

Close