Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Nezaščiten spolni odnos

Nezaščiten spolni odnos

Lepo pozdravljeni!

V nedeljo zjutraj sem imela spolne odnose. Fant je v mene dal njegov spolni ud, brez kondoma in tudi sama ne jem kontracepcijskih tabletk. Sex brez zaščite je trajal le nekaj sekund, ni prišlo do izliva. Bila sem v zadnjem dnevu menstruacije-menstruacije skoraj ni bilo, bila je šibka. Po odnosu drug dan sem imela, čeprav se bi menstruacija morala nehat, zelo šibko menstruacijo. Nato se je menstruacija končala. Včeri se je pojavila slabost. Zanima me, koliko je sploh možno, da sem noseča? Naredila sem test nosečnosti, ki je pokazal negativno, vendar se bojim da zaradi tega, ker je prehitro. Ali bi blo pametno, da vzamem tablete norlevo?

Prosim za čimprejšen odgovor, ker nimam več veliko časa…

Lp

Možnost nosečnosti je skoraj nič. Test na nosečnost ste res opravili prezgodaj, a je možnost nosečnosti vseeno zelo zelo majhna. Za boljše spanje je modro uporabiti urgentno kontracepcijo, ki jo je treba vzeti čimprej v 72 urah po nezaščitenem spolnem odnosu. Najboje pa je vedno uporabiti zaščito, naj bo to kondom ali kakšna druga zanesljiva kontracepcija.

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

Pozdravljeni.

Priznam, po naravi sem zelo previdna, včasih preveč. 4 leta sem imela stalnega partnerja, s katerim sva se odločila, da bova klubj kontracepcijskim tabletam uporabljala kondome, saj naju je bilo strah nezaželjene nosečnosti. Ko sva se razšla, sem čez čas nekaj časa imela drugega partnerja, s katerim pa sva imela zadnji spolni odnos nezaščiten. In ker bi rada dokončno pustila preteklost za sabo, malce paničarim, da nisem mogoče noseča.
Ta spolni odnos sva imela 26. oktobra. Krvavitve sem imela od takrat redne. Skrbi me zato, ker sem zadnje dni imela menstruacijo ki je pa trajala slabe 3 dni, ponavadi je daljša in močnejša. Drugih sprememb na telesu ne opažam. Decembra sem pojedla več kot celo škatlico tablet, da sem si menstruacijo malce prestavila, zato nism 100% prepričana, vendar se mi zdi, da je bil 26. oktober tik pred menstruacijo.
Jemljem tablete Logest že 5 let.

Kakšna je možnost za nosečnost in ali bi v primeru nezaželjene nosečnosti splav bil sploh še mogoč? Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Ela

Če bi zanosila, bi se vam že prej pojavil izostanek perila ali pa drugačna šibkejša in krajše menstruacija kot običajno. Možnost nosečnosti se mi ne zdi verjetna, če pa vas skrbi, lahko kadarkoli opravite nosečnostni test. Prekinitev nosečnosti na željo ženske je možna do konca 10. tedna nosečnosti.

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

Živjo!

S fantom sva imela spolni odnos v soboto, danes pa je četrtek. V meni je bil le za nekaj sekund in bila sva nezaščitena, vendar je doživel orgazem takoj po tem, ko ga je iztaknil. Poleg tega sem pa danes dobila menstruacijo in nisem prepričana, ali je možnost zanositve večja po ali pred mesečnim perilom. Torej.. Ali so velike možnosti, da sem noseča???

Hvala že v naprej.

LP, Aiša

Pozdravljeni!

S fantom sva imela nezaščiten spolni odnos v soboto in jaz ne jemljem kontracepcijskih tabletk. Ni trajalo dolgo in v meni je bil le nekaj sekund, ampak takoj za tem, ko ga je ˝iztaknil˝ je doživel orgazem. Včeraj sem pa dobila menstruacijo. Zanima me, ali so možnosti za nosečnost velike.

Najlepša hvala!

V času pred menstruacijo je možnost zanositve sicer manjša, a ne nemogoča. Priporočam vsaj uporabo kondoma in morda premislek tudi o drugih vrstah kontracepcije bolj dolgoročno. v primeru nezaščitenega spolnega odnosa kadarkoli v ciklusu pa priporočam v roku 72 ur po njem uporabo urgentne kontracepcije, ki jo dobite brez recepta v lekarni.

dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

Pozdravljeni!

Potrebujem pomoč, jutri imam predviden datu menstruacije, samo me skrbi da je ne bom dobila. S fantom sva imela ta mesec par nezaščitenih splnih odnosov, zmeraj ko sva nehala js biu trd sploni odnos ni trajala dolgo in tudi do izliva ni prišlo. Tako kot vsako menstruacijo me tudi to finu bolijo prsa, skrbi pa me ker se nimam nc krčeu. Ne jemljem nobenih kontracepcijskih tabletk.

Že v naprej se Vam zahvaljujem za odgovor in Vas lepo prisrčno ppzdravljam

New Report

Close