Nezaposlena in noseca
Imam eno situacijo za katero nevem kako se odločiti in bi mi zelo prišlo prav kaj več informacij. S partnerjem sma se nedavno preselila iz drugega kraja zaradi njegove zaposlitve preko kadrovske pogodbe. Ker sma na novo tukaj jaz trenutno nimam zaposlitve ter sem prijavljena na zavod za zaposlovanje dober mesec. V prejsnem kraju sem bila zaposlena. Ker je partner primoran oddelati kar nekaj let v firmi, ki veliko spreminja svoje pogoje in seveda plača je še kar slaba na podlagi dokončane stopnje izobrazbe sva se odločila da si jaz najdem boljšo zaposlitev.. preden sem najdla karkoli primernega ker v tem kraju ni niti nekaj opcij sva izvedela da sem noseča. Ker z njegovo plačo komaj pridema skozi nama je kar težko ampak razmišljava o splavu. Nama je pa ta odločitev kr težka in bi rada najdla svetlo pot ali opcijo kaj narediti da se tega nebi bilo potrebno odločiti.. sma še mlada in ne vema najbolj kaj storiti. Hvala za predloge
Ne vem, koliko si stara. Ne delat splava. Splav je umor nebogljenega bitja, ki bo nekega dne postal otrok, tvoj otrok. Morda nekega dne, ko boš želela zanositi, pa ne bo ratalo.
Pozanimaj se na CSD, kakšne pravice imaš. Ali ti pripada porodniška. Upam, da se bo vse srečno izteklo.
Srečno. Vse dobro ti želim.