Najdi forum

Nezanimanje za spolnost

Pozdravljeni

Z partnerjem sva oba 40+ in sva v zvezi malo več kot dve leti .Se razumeva in odnos se mi zdi dober v smislu,da sva pozorna drug do drugega na različne načine .Občasno doživljava tudi izzive,ki pa se mi zdijo sprejemljivi in jih ne doživljava kot nekaj nepremostljivega .Zatakne pa se pri spolnosti,ki pa je ravno tako pomemben del odnosa vsaj zame,pri njemu opažam kar neko distanco kar se tega tiče . Razumem,da smo ljudje različni in imamo tudi različne potrebe ,ampak za moje pojme tukaj res stagnirava .Sicer tudi jaz nisem vsak dan razpoložena,ker pridem iz službe vcasih utrujena,prav tako tudi on .Ampak za vikend,ko sva prosta bi lahko bila intimna je zopet na vrsti vse drugo kot intimnost …Sem urejena ženska,ki skrbi za svoj videz ter osebno higieno tako,da tukaj ne vidim nekega “problema”.Sem pa opazila pri sebi,da me zaradi pomanjkanja spolnosti začelo to furstrirat  saj se mi je vcasih približal in izkazal željo po oralnem seksu ,zadnje slabo leto tudi to ne več .Sicer tudi na samem začetku ni bil tako zagret za seks,da bi večkrat zdaj pa sploh skoraj več ne oz.minimalno.Sem sicer enkrat načela temo glede tega in mu povedala,da je to zame malo moteče in se je seveda spravil zraven ,ampak izgledalo je kot,da ga prosim za nekaj kar bi med dvema bilo spontano naravno in tukaj se nama zatika vsaj meni .Pogeešam strast in spontanost .Sicer najin seks ne traja dolgo to zame ni niti moteče ,ker mi je bolj pomembna telesna bližina kot pa čas.Da bi imel drugo žensko dvomim saj ne hodi nikamor in tudi telefona ne skriva .Samozadovoljevanja sicer ne morem izključit,ker to pač roko na srce vsi kdaj počnemo .Vem,da bo tukaj potrebno dat kartne na mizo in se odkrito pogovorit ,saj se zdaj nekako oba obračava stran od tega pogovora,ki pa se mi zdi nujen ,sicer on bolj kot jaz …Nisem pa tip ženske,da bi zaradi tega imela kakšnega ljubimca in bi tako “reševala”svoje potrebe saj smatram,da bi bil tak način zelo zgrešen ter poguben za najin odnos.Vem tudi ,da je vprašanje posameznika koliko in ali je pripravljen bit odkrit kar se teh stvari tiče … Vaše izkušnje ,kako ste se soočili s takimi dilemami ?

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

Pozdravljena.

Tudi pri vas: ne smete zniževati standardov, ki ste jih postavila. Potrebujeta odkrit in strokovno voden pogovor o tej temi. dlje kot bosta čakala, globlje bodo težave.

Morda gre samo za malenkost, vendar je potrebno ugotoviti vzrok/razlog le tega.

lp

izr. prof. dr. Andrej Starc, izredni profesor javnega zdravstva seksolog, terapevt medicinske hipnoze Ambulanta za integrativno medicino Dr. Starc www.dr-starc.com
Objava čaka odobritev

New Report

Close