Nezainteresiranost za spolne odnose
Stara sem 20 let in ko sem s partnerjem okoli 4 mesece me spolnost ne zanima več. Spolnost s sedajšnim partnerjem je bila popolna, zna me zadovoliti kot še nihče, vendar mene po 4 mesecih ne zanima več. Raje počnem kaj drugega spim, gledam tv, se ukvarjam z računalnikom.. karkoli samo sexala nebi. To se mi je zgodilo z vsemi dosedanjimi partnerji. Vse poteka po istem vzorcu 4 mesece mi je super potem me mine kot bi odrezal.
Naj omenim, da sem bila pri 12 letih zlorabljena s strani soseda. Meni se zdi, da nimam nikakršnih posledic edino tole se mi zdi sumljivo, da je mogoče vzrok te zlorabe.
Poleg tega imam hipotiroditis (pomanjšano delovanje ščitnice) in že 5 let jemljem kontracepcijske tabletke. Je mogoče to vzrok?
Zanima me kaj menite kako bi lahko rešila ta problem in ali je to psihičnega ali fizičnega izvora?
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.
Lep pozdrav!
Spoštovana Metuljčica,
Vzrokov za zmanjšan libido, je lahko več.
Ali je pri tebi vzrok psihičen ali fizičen, bi težko sklepal na podlagi teh nekaj vrstic.
Pomembno je, kaj čutiš in kakšne misli se ti porajajo, ko bi naj bila intimna s partnerjem.
Vendar pa razne zlorabe definitivno vplivajo na kasnejše dojemanje spolnosti. Vedno je lahko prisoten nek podzavestni strah, ki nas odvrača od dejanj, ki nas navezujejo na zlorabo in slabe občutke.
Zakaj ravno po 4 mesecih ? Se zgodi v tebi kakšna sprememba ? Te partner še privlači…si rada z njim ali se ga na splošno izogibaš, ko bi lahko okoliščine nanesle na inimnost….?
Potrebno je, da prisluhneš svojim mislim in občutkom takrat, ko se partnerja izogibaš. Kaj takrat čutiš ?
Sicer lahko tudi ščitnica vpliva na razpoloženje in s tem na nihanje energije. Prav tako kontracepcijske tablete lahko zmanjšajo željo po spolnosti. Zato lahko vsaj začasno prekineš jemanje tabletk in naj tisti čas tvoj partner poskrbi za zaščito.
Tako boš po kakšnih dveh mesecih občutila, če je kakšna razlika.
Robi.
Najlepša hvala za trud in obširen odgorov 😉
Forum je zaprt za komentiranje.