Nezainteresiranost za spolne odnose
Stara sem 20 let in ko sem s partnerjem okoli 4 mesece me spolnost ne zanima več. Spolnost s sedajšnim partnerjem je bila popolna, zna me zadovoliti kot še nihče, vendar mene po 4 mesecih ne zanima več. Raje počnem kaj drugega spim, gledam tv, se ukvarjam z računalnikom.. karkoli samo sexala nebi. To se mi je zgodilo z vsemi dosedanjimi partnerji. Vse poteka po istem vzorcu 4 mesece mi je super potem me mine kot bi odrezal.
Naj omenim, da sem bila pri 12 letih zlorabljena s strani soseda. Meni se zdi, da nimam nikakršnih posledic edino tole se mi zdi sumljivo, da je mogoče vzrok te zlorabe.
Poleg tega imam hipotiroditis (pomanjšano delovanje ščitnice) in že 5 let jemljem kontracepcijske tabletke. Je mogoče to vzrok?
Zanima me kaj menite kako bi lahko rešila ta problem in ali je to psihičnega ali fizičnega izvora?
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.
Lep pozdrav!
Metuljčiča89,
tudi meni se dogaja isto-nezainteresiranost. Tudi sama sem žrtev zlorabe. Posledice se lahko kažejo kot preveliko zanimanje (prevsem v otroštvu pa tudi kasneje) za spolnost, ali pa obratno nezanimanje za spolnost. Ker se ti to že nekaj časa ponavlja, bi mogoče malo razmislila o strokovni pomoči.
Lep dan in + razmišljanje
Tudi jaz sem popolnoma nezainteresirana, pa mi pravijo da sem privlacna, fanta bi lahko dobila z lahkoto, ampak recimo da sem zadnjih 7 let kot v celibatu. In sploh nicesar ne pogresam, imam prijatelje, ki se sicer cudijo da sem samska. saj vem da bi morda rabila pomoc, ampak dejansko mi je tako lepo. Potujem, imam dobro sluzbo, sem samska in sama, ampak mi to ze povsem ustreza. Zloraba je naredila svoje in jaz jo obracam v svoj prid.
Tudi jaz imam podobni problem…oz. nezainteresiranost. Ali je to res stvar zlorabe, ki sem jo dozivela. Tudi materinstvo me ne privlaci prevec, se najhuje mi je gledati nosecnice. Brala sem ze kar nekaj knjig pa nisem dobila odgovora.
Tudi ce mi je kaksen fant vsec, ne grem naprej, ker vem, da bo prej ali slej moralo priti do spolnega odnosa, tega pa me je groza in zato raje ostajam sama. Kaj lahko naredim? Namrec jaz se imam ze za normalno in si pravim, da pac seks v zivljenju ni potreben.
Pozdravljena!
Vse napisano je stvar doživete zlorabe, ki se kaže tudi na nezanimanju spolnosti. Ker je to neka ostudna stvar, ki ni nujna v življenju. Tako je razmišljanje zlorabljenih. Na nek način je to strah pred tem, da bi se zopet počutile “izkoriščene”, kot pri zlorabi. Vse to je podzavestno in vcepljeno v telesu samem.
Ti, sama sebi praviš, da se imaš za “normalno”, samo drugi te tako ne doživljajo in zanje si čudakinja.
Pomaga pogovor z osebo, ki je tudi to doživela, ker le tako se med sabo lahko najbolje razumemo. Vemo, čez kaj vse smo morale iti, da smo preživele. Težje pa je živeti s to mislijo vsak dan.
Pa vendar se tudi to lahko premaga, seveda če si to želimo!
Obstajajo skupine zaprtega tipa, ki razčlenjujejo to tematiko in postopoma človeka pripravijo na sedanjost in prihodnost.
Oglasi se še kaj!
Hvala za odgovor.
Vem, da obstaja vec skupin, ampak jaz nočem skupin. O moji zlorabi ne ve nihče in tudi nimam namena tega razkrivati. Ali obstaja kakšna individualna pomoč oz. se da kje pogovorit s kakšno ki se ji dogaja isto?
Čeprav ta občutek krivde pride na vsake toliko. Sem zelo uspešna v tem kar delam, veliko potujem, prav nič mi ne manjka in tudi ne želim si neke vezanosti…se sprašujem ali res rabim pomoč?
…vendar me žre
Pozdravljena!
Seveda so tudi induvidualne pomoči preko raznih društev, ki se ukvarjajo z to tematiko in razne svetovalnice za ženske.
Lahko se pa pogovoriš s katero, ki je dala podobne stvari v življenju skozi, kot ti !
Lahko tudi z mano preko osebnega maila, če želiš !
Super, da si uspešna in zadovoljna, to je kljub za marsikaj v življenju !
Prijetne in umirjene praznične dni želim,