Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika nezadovoljna s pregledom

nezadovoljna s pregledom

Kaj storiti v primeru, da ti okulist ne izmeri ustrezne dioptrije?
Stekla imam že plačana. Dozdeva pa se mi da z njmi na blizu ne vidim dobro.
Je okulistka dolžna kratkovidnim preveriti kako vidijo s temi stekli tudi na blizu?
Je možno dobiti plačani denar nazaj?

Za konec zgolj moje osebno mnenje: Mislim da se nekateri okulisti ne zavedajo resnosti svojega dela. Pregled bi moral vsebovati mnogo več, kot pa le gledanje črnih številk in črk v temi! Sploh pa plačan pregled!

Hvala in lep pozdrav

Mislim, da je to globok problem vseh nas, ki ga pa rešujemo individualno.

V vsakem primeru, ste vi upravičeni do pravilne dioptrije in do pravih stekel.

Kako pa rešujejo ta problem pri drugih optikih, pa ne vem.

Lp.

to je pa problem, s katerim se js srečujem že odkar nosim očala – od 3. razreda oš naprej. stara pa sem 22 let!
v vsem tem času sem zamenjala že precej okulistov in jao! pred leti sem vprašala zdravnico kaj je cilinder in ona mi je odgovorila, da naj si preberem v knjigah. je imela pač privatno kliniko, jaz pa sem k njej prišla prek koncesije. in četudi plačaš pregled – mislim, da se še nikdar ni zgodilo, da bi res dobila odgovor na vsa vprašanja. ne vzamejo si časa, nikoli niso prav prijazni in postanejo nestrpni, nervozni, če predolgo traja ali če sprašuješ. zakaj je tako? saj vendar plačam!!!!!

in še nekaj: ko sem nekoč pri optiki clarus (za bežigradom) dobila očala sem takoj opazila, da nekaj ni ok, saj nisem dobro videla. to sem takoj tudi povedala in vztrajala nekaj časa, a so me lepo odslovili in mi dejali, da se moram očal ja navaditi in naj se vrnem čez teden dni. normalno sem se vrnila in po pregledu leč so ugotovili, da je bila ena napačna. spet drugič sem bila pod bežigrajskim dvorom in spet – nekaj ni ok. a vendar – seveda je vse ok, samo navaditi se morate. … moram posebno poudarjati, da ena leča pač ni ok, ker pri strani ne vidim dobro, da me spremljajo glavoboli pa tudi očala mi prav nič dobro ne služijo na soncu, čeprav imam na njih ne vem kakšne prevleke! kmalu imam ponovni pregled v zdravstvenem domu…

skratka, to kar hoče povedati je: da si zdravniki vzamejo vse premalo časa za paciente (ups, stranke!) in da se za njih ne potrudijo dovolj!
optiki pa prav tako ne! pa konec koncev – 70.000 ni prav malo denarja, kaj?

New Report

Close