Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Nexium tablete

Nexium tablete

Pozdravljeni,

Stara sem 34 let. Pred tednom dni so se pričele tope, stalne bolečine v predelu trebuha ter zgornjega dela trebuha. Bolečine so se pojavile cca. 1 uro po obroku. Po 3 dneh sem se odločila narediti enodnevni post. Bilo je vse v redu. Naslednji dan sem za zajtrk pojedla jogurt z naribanim jabolkom ter nekaj prepečenca. Bolečin ni bilo. Zato sem se odločila pojesti še kosilo; riž in peso. Bolečine so se ponovno pojavile 1 uro po obroku. Danes sem odšla k svojemu osebnemu zdravniku. Predpisala mi je Nexium tablete z ugotovitvijo, da gre verjetno za razdraženost želodčne sluznice. Svetovala mi je dieto brez svežega sadja in zelenjave.

Vprašanje, ki se mi zastavlja je: ali je možen vzrok te razdraženosti rukola, ki smo jo v zadnjih dneh pojedli zelo veliko? Rukolo je jedla tudi moja mama in tudi ona čez 4 dni postokala, da je imela ponoči bolečine v želodcu, ki jih ravno tako prej ni imela.

Zanima me, kako Nexium tablete sploh delujejo. Takoj, ko sem namreč vzela 1. tableto, so bolečine prenehale. Tudi po kosilu in čez dan bolečin ni bilo.

Zanima pa me tudi, ali bo zdravljenje s temi tableti za vedno odpravilo razdraženost želodčne sluznice, ki predstavlja resnično pravo nadlogo. Sprašujem se namreč ali lahko po prenehanju jemanja tablet ponovno neomejeno jem količino svežega sadja in zelenjave?

Hvala za vaše odgovore
Mojca

Spoštovani!

Za povečano izločanje kisline oz. bolečine v želodcu je možna tudi opisana razlaga. Težko bo najti kakšno drugo, ki bi bila bolj uporabna. Pomembno je, da dietni ukrepi in zdravila pomagajo, kar potrjuje, da gre pri vas za problem več kisline/ranjena sluznica.

Pojejte kuro zdravil, nato pa boste lahko postopno uvajali različna živila in sproti sami videli, katera ev. še vedno povzročajo opisnae težave ter se jih potem izogibali ali zmanjšali njihov vnos.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni,

hvala za vaš odgovor.

Ko sem po 1. tableti videla, da so bolečine v celoti prenehale, sem se že drugi dan odločila in pričela ‘postopno’ uvajati tudi zelenjavo (zeleno solato) in sadje (lubenica, jabolko). Od takrat sem še vedno brez bolečin. Tablete moram jemati še en teden 1x dnevno.

Lahko kljub temu, da se počutim dobro, na jedilnik vključim tudi sveže sadje in zelenjavo, kljub temu da mi je zdravnik svetoval dieto brez tega? Ali pa morda to utegne škodovati želodcu, kljub temu, da bolečin ni.

Hvala za vaš odgovor.

Mojca

Spoštovani!

Seveda vam ne morem obljubiti, da ne more spodbuditi izločanja nekaj več isline in majših težav, a kar mirno začnite postopoma uvajati vsa hranila, ki ste jih običajno uživali in niso v hudem nasprotju z zdravjem želodca (kava, cigarete, prežganje…). Večje šode ne more povzročiti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Če ješ vso hrano pridelano na organski način potem lahko ješ prav vse.
tudi sam sem imel gastroskopijo in še kaj hujšega zaradi bolečin v trebuhu. Bolelo je že tako, da sem se par krat že onesvestil. Po vseh pregledih sem dobil Nexium 20mg, a težave s tem niso povsem izginile. izginile so šele, ko sem nehal piti vodo iz pipe, ker je bila kontaminirana (in še vedno je, ker 2x na leto pošljem na nemški inštitut za zdravje na analizo) pr nas pa noben ne prizna 🙁

Vem, da je članek že star a vseeno priporočam kakšno napravo za čiščenje pitne vode, kajti tukaj v Mariboru ko jaz živim je v vodi vse od klora, benzenov, svinca, pesticidov in raznoraznih fluoridov. Na našo žalost pa vodovarstvene inštitucije po sloveniji vse po vrsti zanikajo.

New Report

Close