Najdi forum

Pozdravljeni,

imam partnerja s katerim imava popolnoma skrhan odnos. Razlog tiči v tem da on ne bi nič prispeva k odnosu in družini, pričakuje da bi vse naredila jaz. Težava je tudi v tem da ne zmore obdržati službe, zdrži le nekaj mesecev, potem ga vse moti in pusti službo. Je financno popolnoma nestabilen in pričakuje da bo zivel na moj račun. Plačo ki jo dobi če že dela, zapravi v enem tednu. Vsi stroški poleg kredita so na meni. Nikoli še ni plačal nobene položnice. Živeti tako je nevzdržno, misli da bom poleg otroka preživljala še njega. Ves čas se zgovarja na to da ne dobi v postelji, da zato tudi delal ne bo. Je zelo prepirljiv, vzkipljiv ima težave sam s sabo. Vsi okrog njega so krivi za vse samo on ne. Želela bi da gre, vendar noče ker nima kam oz. Nima s čim. Veckrat je že rekel naj mu dam nekaj denarja in da bo takoj šel. Ne da se živeti z njim. To ni življenje. Poleg tega še laže, se spreneveda in ves čas fehtari ko nekaj rabi. On še sebe ni sposoben preživljati kaj šele otroka. Kaj narediti?

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Poznano. Tip je toksičen, izkoriščevalski in manipulator. Nima te rad, ker sploh ne ve kaj ljubezen je. In ne upaj da se bo spremenil. Ločitev je edini izhod zate in delaj na temu. Itak ga boš mogla izplačati, pa naj gre kamor hoče. In pripravi se na vse njegove izpade in šikaniranja, ne bo ti lahko, tako da če to veš že vnaprej, se boš pripravila. Če bo tako ali drugače nasilen, kliči policijo. Več bo takih izgredov in posredovanje policije, boljše bo zate, saj boš lahko vložila Prepoved približevanja. Vso srečo ti želim, ti to zmoreš. Pomisli, da ti pot moraš prehoditi, da boš kasneje srečna.

Spoštovana,

takšen odnos je prav gotovo naporen in je že v vašem pisanju čutiti jezo in naveličanost. Prepričana sem, da bi si malo oddahnila, če bi se partner odselil, hkrati pa so takšni odnosi tako zavezujoči, da se kar ne končajo. Imajo tendenco tega, da v njem propadata oba partnerja, ker v odnosu ne zmoreta poskrbeti vsak zase. Vaš partner namreč ni srečen, v kolikor ne prevzema niti osnovne odgovornosti za svoje življenje (služba, finance,…). To je posledica nezdravih in pomanjkljivih odnosov v otroštvu, ki nas silijo v pretesno, nefunkcionalno bližino v odraslosti. Takšni odnosi so vzajemni, kar pomeni, da sta oba s partnerjem ranjena na način, da ne “smeta” poskrbeti zase. Tako tudi vi čutite to neskončmno dolžnost, da skrbite za njega, čeprav se vam že vse upira, tudi telesno. Razumem, da se situacija zdi nemogoča, nerešljiva, da se zdi, da vi nimate možnosti odnehati, ampak na en način dovoljujete takšne odnose. Če imate možnost, da poskrbite najprej zase, je to edino prav in odgovorno, saj imata otroke, ki vas potrebujete! V kolikor pa so okoliščine takšne, da se zdi nemogoče ukrepati in poskrbeti zase, pa vam priporočam, da se najprej poglobite vase in raziščete, zakaj morate biti ves čas na uslugo, zakaj ste vi tista, ki ves čas nosi breme cele družine in kaj morate pri sebi začutiti, razumeti, da se boste temu lahko uprla. Takšna skrb zase je nujno potrebna! V kolikor tega ne boste zmogla sama, se odločite za terapijo, saj vam bo razumevanje sebe, pomagalo postaviti potrebne meje, da boste v odnosu lahko poskrbela zase ali pa ga zares končala.
Če vsak dan zdržite toliko teže, potem boste zagotovo našla tudi moč, da poskrbite zase in da se stvari za vas začnejo odvijati drugače.

Veliko sreče želim,
Eva Erpič
mag. zakonskih in družinskih študij
[email protected]
041/410-843

trenutno ne prevzema prave odgovornosti

E-motion, Eva Erpič s.p. I psihoterapija in svetovanje I 041/410-843

Sem bila na istem. S tem da jz se nisem zaf*ala da bi se froca naredila. To nisi prej opazila? Mislim.. Verjetn se zavedas da ne bo slo naprej. Teraj to.

New Report

Close