Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija nevus

nevus

Pozdravljeni!

Na obrazu imam nevus in osebna zdravnica me je poslala k dermatologu. Na dermatologa sem čakal 3 mesece. Ta je rekel, da se ga odstrani na plastični kirurgiji. Znamenje je temno rjavo, neprivzdignjeno, premera 7 mm. Je pa nevarnost, da si ga poškodujem (z britjem).
Nato sem poklical v bolnišnico in čez 2 meseca mi bo plastični kirurg to pogledal in dal datum za odstranitev. Moj oče je imel na glavi bradavico (nenevarno) in je šel takoj na odstranitev (datum je dobil v enem tednu, brez predhodnega pregleda kirurga). Ne razumem zakaj ni vedno enak postopek. Kaj pravzaprav spada pod plastično kirurgijo in če jo opravljajo drugi zdravniki ?
Je možno tako znamenje odstraniti kje drugje, na moje stroške.

Hvala za odgovor

POzdrav!

Odstranjevanje znamenj je možno pri določenih dermatologih, tudi pri nas.
Vprašanje je namreč ali in če je taka odstranitev potrebna, ali je medicinsko upravičena, ali ste dobili ustrezno napotnico….
Z napotnico je pri nas čakalna doba 3 mesece, samoplačniško 3 tedne, ob naročilu lahko poveste , da bo šlo za kirurško odstranitev.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close