nevrovaskularni konflikt
Pozdravljeni,
na MRI glave so ugotovili, da imam nevrovaskularni konflikt 8.možganskega živca (na levi strani). Žila je “naredila” zanko okoli omenjenega živca in mi pogosto pritisne nanj. Simptomi so naslednji – oglušim na levo uho, čutim polnost v ušesu, močno mi šumi ter vsak zvok (četudi gre za normalno glasni govor) me izredno moti, saj mi odmeva v glavi.
Simptomi so se včaih pojavljali vask teden, trajali so nekaj dni, naslednjih nekaj dni je bilo vse b.p., nato pa so se ponovili.
Naravnala sem si 1.vretence – atlas, bila na manualni terapiji (6 terapij), vadim jogo, držim se diete brez soli, kofeina, alkohola ter čimmanj sladkorja.
Na ta način mi je uspelo, da mi žila ni pritisnila na živec 3,5 mesece, kar je velikanski uspeh, glede na to, da se mi je preje to pojavljalo na vsakih nekaj dni.
Pred 2 tednoma (bila sem izpostavljena velikemu stresu), pa so se simptomi zopet pojavili. V tem času sem že 4x oglušela. Delam vse tako kot prej, pa ni izboljšav.
Dejstvo je, da se je žila, ki pritiska na živec, podaljšala in naredila zanko okoli živca (to naj bi se s staranjem dogajalo, vendar naj omenim, da štejem šele 30 let).
Ali menite, da lahko na kakršenkoli način dosežem, da bi žila postala bolj elastična (da bi se skrčila v dolžino)? Kaj vpliva na elastičnost žil? Kolagen?
Najlepša hvala za Vaš odgovor in lp.
Razlaga, ki jo omenjate, mi je malo čudna, moral bi sam videti slike.
Po moje gre za sindrom vertebralne arterije s posledico preslabe prekrvavitve v možganih z vzrokom v vratnem delu hrbtenice, z atlasom to nima povezave.
Dobro bi bilo, če bi se s slikami vratne hrbtenice oglasili pri nas.
Lep pozdrav,