Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Nevroloske tezave, epilepsija, sum na slepoto

Nevroloske tezave, epilepsija, sum na slepoto

Spostovani, hceri so pri 1.5m doagnosticirali zariscno epilepsijo. Zelo nas skrbi njen razvoj, namrec v 3m ne vzpostavlja zanesljivega ocesnega kontakta, ne sledi igracam, ne sega po igracah, tudi glavice ne kontrolira. Vecino casa spi, ali pa je razdrazljiva. Se bol nas skrbi, saj je v 3m glavica iz 33cm (roj. cez rok) zrastla le do 38cm. Nevrologija je omenila, da bi lahko slo za nevrodegenerativna obolenja. Kasne pa so recimo te bolezni (konkretno)? S stanjem smo se ze sprijaznili in ne pricakujemo cudezev. Radi bi le vedeli kaj je narobe. Poleg tega cakamo na preiskavo SEP in VEP. Ce prav razumem, po pregledu ocesnega ozadja, je okulist opazil blede papile – je to znak za okvaro vidnega zivca, kajne? Hvala za odgovor. Pozdrav.

Spoštovani,

izraz nevrodegenerativne bolezni zajema tako širok spekter bolezni, še posebej, če gre za dojenčka, da ni mogoče našteti vseh in določiti, za katero bolezen bi lahko šlo. Povežite se z otrokovo nevrologinjo in vse misli in dvome zaupajte subspecialnim strokovnjakom na tem področju.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close