Nevrolog – pregled
Pozdravljeni!
Že več kot 10 let imam konstantne glavobole (več kot 2x tedensko, vsaki teden) in vse do sedaj so se vsi zdravniki po vrsti izgovarjali na stres, napetost, spremembe okolja ipd.
Te dni sem bila pri osebni zdravnici zaradi nekega drugega razloga, zaradi katerega me je prav tako poslala naprej na preiskave.
In tokrat sem si rekla, ne bom odnehala, dokler ne bo nečesa ukrenila. Kot so mi svetovali tudi starši, bivšji partner in prijatelji.
In resnično. Ponovno (1000-ič menda?!) sem omenila, da imam konstanto glavobole (včasih po več dni neprenehoma skupaj!) in da mi je dovolj tega, da me nihče ne vzame resno.
Povedala sem tudi, da se večinoma izogibam tabletam (aspirinom, lekadolom ipd., kar je tudi sama rekla, da ni dobro za moj želodec, kateri je bil tudi “na tapeti” tisti dan pri pregledu), ampak včasih pa tableto vseeno vzamem, kadar je resnično prehudo in neznosno.
Odločila se je, da me napoti na preiskave k nevrologu. Tam nisem bila še nikoli. Zanima me, kako poteka pregled? Kakšne preiskave vse opravi zdravnik? Kakšni so lahko izvidi?
Slišala sem za pregled CT ( računalniška tomografija) in MR (magnetna resonanca), ki po resnici povedano, niti ne vem, kaj pomeni? Pač te latinski, zdravniški izrazi mi kot laiku, kar se medicine zadeva, pač niso blizu!
Nikoli nisem bila na takšnem pregledu in ne vem, kaj lahko pričakujem? Priznam, da me je nekoliko strah, vendar upam, da je strah tu nesmiseln. 🙂
Kakršna koli informacija je zelo dobrodošla.
Že vnaprej se Vam vsem iskreno zahvaljujem.
Lep pozdrav!
Anguria, nobenih preiskav nisem opravila še v tej smeri. Ker me še nikamor niso poslali. Ta napotnica je prva po več kot 10-ih letih. Vem, da je težko verjeti, ampak je res. :O Ne, na hrbtenico res še nisem pomislila. Ravno danes sem morala cel dan ležati, ker me je glava tako bolela, da nisem mogla niti zaspati lep čas. Ko sem končno zaspala, sem spala dokaj mirno, a ko sem se spet zbudila, glavobol ni minil. :/ Sita sem že tega… zato resnično upam, da bodo te preiskave dejansko kaj odkrile. Prijateljica, ki študira farmacijo in njen fant (tudi moj prijatelj, ki študira medicino), sta me že posvarila, da so glavoboli zelo kompleksna zadeva, da je zanje lahko milijon razlogov. Zato je velika možnost, da ne bodo odkrili ničesar… Sicer sama, kot laik, si ne morem razložiti, kako je kaj takega mogoče? :O Upajmo na najboljše.
Nimam problemov z glavoboli, razen tistimi “ženskimi”. Sem pa imela eno tako hrbtenično izkušnjo. Mene so pekle noge kot hudič, prev žgalo me je. Ker imam podedovane malo žilave noge sem bila že 100%, da so to žile in sem s tem težila vsem mojim doma, da so me ziher imeli poln kufer. Ba žile niso bile, pregled je bil BP, pa sem šla naprej in sem se poslužila alternativne medicine. Zaupala sem se manualni medicini, ki me je rešila in spravila hrbet na mesto, bolečine so prenehale. Zdaj po treh letih čutim podobne znake in se je spet poslužujem. Moraš pa biti pri tem previden, da te “lomi” res kakšen doktor in ne kakšen mesar. Hrbtenica dri celo naše telo pokonci in če ta ni O.K., lahko izvira iz nje marsikaj, kar si niti predstavljati ne moreš. Jaz sem živi primerek. Probala sem tudi bioenergetika, kar je tudi O.K., pa sva šle s kolegico čisto iz firbca, ko nam ni nič falilo (razen utrujenosti) in so bile težave s hrbtom daleč za mano. Tja sem poslala kasneje več kolegic in znank in vse so bile zadovoljne. Nimaš kaj izgubiti, tistih nekaj evrov (me smo plačale eno terapijo 20 evrov in jih opraviš največ 5) , lahko posksiš samo eno….
Jaz bi se na tvojem mestu pozanimala kje je v okolici kakšen alternativec,upoštevala izkušnje prijateljev, znancev, …. Poskusi, predvsem zato, ker tvoje težave trajajo že tako dolgo. Nimaš kaj izgubiti, poskusiš lahko. Veš, ne navijam za alternativo, sem v osnovi bolj skeptična glede tega. Ko pa boli in ti vsi pravijo, da to ni nič, ti pa ne moreš več, pa poskusiš. Pri meni je delovalo, upam da tudi ti najdeš svojo pot iz bolečin, pa na tak ali drugačen način. Če te pa še kaj zanima, kar vprašaj.
LP