Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? nevroendokrini tumorji

nevroendokrini tumorji

Pozdravljeni,

nekje januarja so se mi začele pojavljati občasne bolečine v trebuhu okoli popka. Širile so se v žličko. Prisotna je bila tudi blaga slabost. Blato je bilo svetlo rumene barve in zelo smrdeče. Slabega počutja ni bilo, prav tako sem bila normalno aktivna . Konec januarja so se pojavile težave s kolenom. Obraba. Pri ortopedu sem dobila blokado. Naslednji dan se mi je pojavila izrazita rdečina obraza, žarjenje, ki je še vedno prisotno.  Pojavile so se tudi bolečine v zgornjem delu hrbta. Zdravnica mi je dala napotnico za UZ trebuha. BP, prav tako krvna slika razen P-LDL povišan 3,73. Analiza blata pa je pokazala, F maščobe 1, F škrob. Predpisala mi je Nolapzo 40 mg in Kreon 25000.

Stanje se do danes ni izboljšalo, bolečine v hrbtu, trebuhu, slabost, rdečina, žarjenje obraza, zardevanje, redko, smrdeče blato.

Zdravnica pravi, da glede na rezultate ne more biti kaj hudega, da sem obremenjena, ker sem brskala po netu.  Sama mislim drugače.

Strah me je, da imam raka trebušne slinavke oz. nevroendokrine tumorje. Stara sem 64 let.

Katero diagnostiko naj opravim?

Hvala.

 

Pozdravljeni,

očitno je pri vas prisotna motnja prebave in presnove maščob, saj so le-te prisotne v blatu (kar normalno niso), prav tako škrob. Od preiskav bi vam svetovala gastro in kolonoskopijo, saj je lahko vzrok slabše delujoča trebušna slinavka ali pa preobčutljivost na kakšno živilo, npr gluten, histamin (ta bi pojasnil tudi rdečico obraza).

Ob odvzemu krvi ali so vam preverili tudi delovanje trebušne slinavke – to povesta encima amilaza in lipaza?

Če je bil UZ trebuha v mejah normale, potem ste lahko pomirjena. Če bi bila kakšna sprememba na nadledvičnici ali karkoli sumljivega, bi radiolog svetoval nadaljnjo napotitev na CT.

Svatovala bi vam celostno obravnavo, da se preveri kakšno hrano uživate, v kakšnem stanju je vaša črevesna flora, ki postaja zelo pomemben pokazatelj človekovega splošnega zdravja, na katera živila reagirate slabo, itd.

Vse dobro vam želim in da se vse ugodno izteče, vaše težave pa omilijo ali popolnoma izginejo.

Jana

Svetlika, integrativna onkologija Jana Pahole, dr. med., spec. int. onk. I Mail: [email protected] I Telefon: 030 647 321

New Report

Close