Najdi forum

Nevroendokrini tumor

Konec decembra 2012so mi na repu pankreasa odstranili nevroendokrini tumor, I.do II.,brez hormonskega odziva. Na mestu odstranjenega repa pankreasa se mi je po mesecu dni naredila velika kolekcija,verjetno psevdocista velikosti 12x9cm. V zacetku februarja so mi cisto drenirali s perkutano drenazo v obdobu 10dni. Po odstranitvi drena je po dveh dneh prislo do ponovne kolekcije v velikosti 6,7x5cm in vnetja. Uvedli so mi intravenozno antibiotik Tazocin 12 dni in Sandostatin 0,5 za 12 dni. Vnetje se je umirilo, cista se zmanjsuje in je zdaj ze nekaj casa velika 4×2,5 cm, vendar ne izgine. Danasnji Krvni izvid: CRP je 8, LKc 7, Lipaza rahlo zvisana na 1,15, ostali izvidi so b.p. Koliko casa se lahko vztraja taka cista? Kaksne imate izkusnje z notranjim izvodilom kolekcije v dvanajstnik? Postopek me skrbi, saj se bojim ponovnega vnetja. Ker je od operacije ze dva meseca in pol si zelim ozdravitve. Hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Omenjene ciste so zelo trdovratne za zdravljenje, lahko trajajo več mesecev. S postopkom, ki so vam ga predlagali, želijo doseči, da bi se cista ves čas praznila in bi preostalo tkivo trebušne slinavke imelo možnost, da se zaceli. Načeloma ni nevarnosti za okužbo.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close