Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Nevedno in nemočno dekle-pomoč prosim!!!

Nevedno in nemočno dekle-pomoč prosim!!!

Pozdravljeni!

Imam velik problem, ki ga sama ne znam rešiti. Zato vas prosim za nasvete.
Stara sem 24 let. Imam problem z debelostjo in menstruacijo. Sem namreč zelo debela (125 kil). Vse sorte diet sem že izvajala, jedla zelo malo, jedla sadje in zelenjavo, nič sladkega in izredno malo maščob, telovadila,… Ne vem, kaj naj še storim. Kile ne gredo dol, kvečjemu še katera gor. Posvetovala sem se že z osebno zdravnico, a se ji zdi vse skupaj čudno in tudi ne ve, kaj storiti!!! Bila sem že na pregledu za ščitnico, pa so izvidi vredu. Holesterola pa imam v krvi malo premalo!
Poleg tega imam problem z zelo neredno menstruacijo. Dvakrat sem bila zaradi tega že pri ginekologinji, pa mi je predpisala tablete Dobroston, ali nekaj takega. V glavnem, prvi in drugi mesec potem je bilo vse vredu z menstruacijo, potem pa isto kot prej – nimam je. Ali bom mogla zmeraj jest te tablete, da bom imela redno menstruacijo?
Ne nakladajte mi prosim o slabostih, ki jih prinašajo moje kile in o dietah, ker meni ne rabi nič!!!
Zanima me naslednje: Bi lahko za to bili krivi hormoni? Kako je to? Kaj lahko storim, kam naj se obrnem, da se prepričam? Ali obstajajo še kakšni drugi pregledi, s katerimi bi lahko ugotovila dejanski razlog mojih težav???
Prosim, pomagajte mi, ker sem na koncu z živci!!! Dovolj sem stara in skrajni čas je, da nekaj storim, a sem le nevedno in nemočno dekle ob svojih problemih.
Hvala za nasvet

Mogoce imas PCO sindrom-policisticne jajcnike-ni nujno, da so ciste vidne, to pokaze kompletna hormonska slika. V tem primeru imas resistenco na glukozo in neredne mestruacije. Vprasasaj se na forumu ginekologija.
lp Sanja

Spoštovani!

Prekomerna telesna teža je genetsko pogojena. Glede na vaše težave je možno, da gre za sindrom funkcionakne androgenizacije (PCOS) in morda inzulinsko rezistenco. Priporočam opraviti pregled pri endokrinologu.
Pri redukciji telesne teže bo pri vas verjetno potreben globalen pristop z vključitvijo psihiatra.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Iste težave imam tudi jaz kot ti Tigi. Neredno mestruacijo imam že od vsega začetka. le razlika je da v začetku sem jih še imela na vsake tri mesece, vmes je nisem imela leto pa pol, sedaj pa jo čakam že tudi več kot leto. stara sem pa 26 let. ves č as imam probleme s povečano telesno težo, treutno imam 96 kg in če mi uspe shujšati za 5-8 kg jih ponavadi ko se zredim pridobim še kaki dve kili več kot prej.pri 17ih letih sem bila pri ginekologinji in takrat mi je dejala da po 18 letu čese to še vedno ne bo uredilo da naj se oglasim nazaj in da mi bo dala kakšne tablete. seveda se pol od takrat nisem več oglasila ker nisem ravno z iatheresom da bi se filala s kakšnimi tabletami. sej se tega zavedam da se verjetno hudo motim in da bom imela zaradi tega še posledice ampak se smramujem tudi sama sebe. trebuh imam že cel razpokan od strij in se me je sram sleči pred zdravnico.

Želim ti vso srečo tigi.

New Report

Close