nevedna
Pozdravljene
Imam kar nekaj vprašanj glede posvojitev.
Zanima me kako je z izvidi, ki jih je potrebno priložit. Kaj če uradno nisi neploden? Če lahko zanosiš, samo pač donosiš ne. Oz. imaš uradne šanse da se to zgodi, čeprav je majhna verjetnost? Je potrebno prinesti izvid na katerem izrecno piše da je par neploden?
Zanima me tudi, ker socialni delavci pridejo tudi na dom; kakšen imajo kaj odnos do tega da imaš v stanovanju živali? Je možno da te zaradi tega zavrnejo?
Zanima me tudi glede posvojitve v tujini. So pri nas organizirana kkšna predavanja, delavnice, na katerih bi se ta tematika predstavljala. Ker se mi zdi le drugače posvojit iz tujine kot pa iz slovenije.
Zanima me tudi okvirno koliko približno posvojitev iz tujine stane. Povsod govorijo o visokih cifrah, ampak nikjer konkretnih cen ne zasledim. Kaj so to visoke cifre? 10.000€, 20.000€…?
Verjetno tudi odvisno od države seveda, ampak približno.
Pa še to. Ima kakšno vezo kako si poročen. Recimo da zahtevajo da je krščanski par ali kaj podobnega? Krst otroka ipd.?
Kako je pa s posvojitvijo malo večjih otrok v sloveniji? Tam 5,6 let recimo?
In še nekaj. Ali je možno posvojiti dva otroka na enkrat?
Najlepša hvala za odgovore
Zanima me kako je z izvidi, ki jih je potrebno priložit. Kaj če uradno nisi neploden? Če lahko zanosiš, samo pač donosiš ne. Oz. imaš uradne šanse da se to zgodi, čeprav je majhna verjetnost? Je potrebno prinesti izvid na katerem izrecno piše da je par neploden
V SLO NE POTREBUJEŠ DOKAZILA O NEPLODNOSTI, TUDI V MAKEDONIJI NE
Zanima me tudi, ker socialni delavci pridejo tudi na dom; kakšen imajo kaj odnos do tega da imaš v stanovanju živali? Je možno da te zaradi tega zavrnejo?
PO MOJIH IZKUŠNJAH ZELO POZITIVEN (MIDVA IMAVA VEČ ŽIVALI, KI ŽIVIJO Z NAMA)
Zanima me tudi glede posvojitve v tujini. So pri nas organizirana kkšna predavanja, delavnice, na katerih bi se ta tematika predstavljala. Ker se mi zdi le drugače posvojit iz tujine kot pa iz slovenije.
BOLJ NEFORMALNA IZMENJAVA IZKUŠENJ PAROV, KI SO ŽE POSVOJILI
Zanima me tudi okvirno koliko približno posvojitev iz tujine stane. Povsod govorijo o visokih cifrah, ampak nikjer konkretnih cen ne zasledim. Kaj so to visoke cifre? 10.000€, 20.000€…?
ENKART SEM ZASLEDILA ZA RUSIJO 23.000 EUR, UKRAJINA JE BAJE CENEJŠA
Pa še to. Ima kakšno vezo kako si poročen.ODVISNO OD DRŽAVE
Recimo da zahtevajo da je krščanski par ali kaj podobnega? Krst otroka ipd.? NE VEM
NE VIDIM RAZLOGA ZAKAJ NE, ČE SO IZPOLNJENI VSI POGOJI…
SEVEDA, V NEKATERIH DRŽAVAH SOROJENCEV NE SMEJO LOČITI NPR. KOLUMBIJA
Upam, da sem kaj pomagala. Sem prepričala, da me bodo bolj izkušeni še kaj dodali.
lpA
Bom samo nekaj malega dodala k Agnes:)
Zanima me kako je z izvidi, ki jih je potrebno priložit. Kaj če uradno nisi neploden? Če lahko zanosiš, samo pač donosiš ne. Oz. imaš uradne šanse da se to zgodi, čeprav je majhna verjetnost? Je potrebno prinesti izvid na katerem izrecno piše da je par neploden
V SLO NE POTREBUJEŠ DOKAZILA O NEPLODNOSTI, TUDI V MAKEDONIJI NE.
Redke države zahtevajo potrdilo o neplodnosti (Mehika). Je pa ne donositev ravno tako neplodnost. Tudi psihičen stran pred zanositvijo spada sem noter.
PO MOJIH IZKUŠNJAH ZELO POZITIVEN (MIDVA IMAVA VEČ ŽIVALI, KI ŽIVIJO Z NAMA)
BOLJ NEFORMALNA IZMENJAVA IZKUŠENJ PAROV, KI SO ŽE POSVOJILI
ENKART SEM ZASLEDILA ZA RUSIJO 23.000 EUR, UKRAJINA JE BAJE CENEJŠA
Pa še to. Ima kakšno vezo kako si poročen.ODVISNO OD DRŽAVE
Velika večina tujih držav zahteva, da je par poročen.
Recimo da zahtevajo da je krščanski par ali kaj podobnega? Krst otroka ipd.? NE VEM
To gledajo le v močno krščanskih državah. Pa še tukaj kot ateist nimaš težav s posvojitvijo imaš pa jih kot pripadnik kakšne druge vere.
Enako velja za muslimanske države kjer ne dovolijo posvojitve parom, ki niso njihove vere.
NE VIDIM RAZLOGA ZAKAJ NE, ČE SO IZPOLNJENI VSI POGOJI…
Enako kot s posvojitvijo majnhnih otrok. Otrok skoraj ni in zato so čakalne vrste dolge več let.
SEVEDA, V NEKATERIH DRŽAVAH SOROJENCEV NE SMEJO LOČITI NPR. KOLUMBIJA
Pa tudi v drugih državah skušajo dati v posvojitev bratce-sestrice skupaj.
Če ne gre jih potem ločijo.