Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Nevedna

Nevedna

Stara sem 44 let, dve leti se zdravim za depresijo, težave so še vedno, včasih hujše, včasih blažje.Imam stalne bolečine v trebuhu, razni pregledi niso pokazali ničesar, le nervozno črevo in mehur. Imam tudi bolečine v sklepih, kronično sem utrujena, težko delam in se skoncentriram, zelo pozabljam, sem razdražljiva…Psihiater mi je predlagal hormonsko terapijo. Kakpno je vaše mnenje? Ali hormonska terapija lahko ublaži take težave?

Spoštovani!

Navedli ste, da se zdravite za depresijo, niste pa povedali kakšno terapijo prejemate in kakšno hormonsko zdravljenje vam je predlagal psihiater. Včasih so simptomi depresije zelo podobni onim pri zmanjšanem delovanju ščitnice (hipotirozi). Priporočam določiti TSH v krvi, če vam tega že niso opravili.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Izvidi delovanja ščitnice so bili u redu. Prejemam antipsihotike, antidepresive, občasno pomirjevala. Psihiater mi je predlagal, da se pogovorim z ginekologom.Naročena sem jutri. Kaj menite, kakšno hormonsko zdravljenje bi bilo primerno zame oz. če mi ga sploh priporočate?Hvala

Zdravo!

Septembra lani sem prenehala z jemanjem oralne kontracepcije. Par mesecev potem se mi je začelo dogajati, da približno po dveh dneh po ovulaciji začnem krvaveti, kar potem traja nekaj dni. Te krvavitve so postajale vedno močnejše, zato mi je ginekologinja predpisala hormonsko terapijo Cyclo-Progynova.

Moje vprašanje pa je naslednje: Bi obstajala nevarnost za plod, če med jemanjem Cyclo-Progynove zanosim?

Spoštovani!

Zadržkov za nadomestno esrtogensko-progesteronsko terapijo ne vidim. Ali bo vplivala na vašo depresijo, pa žal ne vem.

lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close