Najdi forum

Pozdravljeni!

Nimam ljubezenskih težav, ampak druge, za katere nisem dovolj pametna, da jih brez vaših nasvetov rešim.

Stanujem v mirnem bloku, sedaj pa sta se v stanovanje nad mano vselila dva fanta s psom. Ropotata, skačeta, kričita na psa, pepel stresata skozi okno, ogorke prav tako mečeta kar skozi okno, pljuvata ven. Vsako jutro me pričaka popljuvana okenska polica, kar pa ni prijetno za čistit.
Bojim se, da bo veter kak ogorek zanesel v kakšno stanovanje in požar je tu.

Enkrat sem ju opozorila ob 2. uri zjutraj, pa sta me nadrla in ropotala dalje. Vstati moram ob 6., v službi odgovorno delo, jaz pa že cel mesec nenaspana. Pomislila sem že na selitev, a mi ta lokacija prav odgovarja zaradi službe.

Povedala sem hišniku, a je le rekel, naj policijo pokličem.

Ima kdo kak pameten način, da bi bil spet mir.

Seveda pokliči policijo! Bosta plačala kazen. Če ju ne bo izučilo prvič, ju bo pa drugič ali tretjič. Čeprav … malo čudno se mi zdi, da motita samo tebe. Kaj pa drugi v bloku pravijo?

Obstaja stanovanjski zakonik ,preberi ga ,mogoče boš najdla odgovor kako vkrepati.Tudi policija je rešitev ,ampak samo začasna.Kakšen je odziv drugih stanovalcev?

ja, policijo pokliči, ko bosta imela spet akcijo, da boš imela dokaz… ni drugega.

Hvala za odgovore!

Mislim, da drugi sosedje ne slišijo toliko tega ropota, ker sta točno nad mojo spalnico, eni sosedje pa so čez poletje odsotni. Razmišljala sem že, da bi jima napisala vljudno pismo.

A ima kdo izkušnje s policijo in zakonom o hrupu?

hm..glede na to kako opisujes njuno obnašanje ti odsvetujem, da jima napišeš pismo, kajti takšna primitivca sta očitno preomejena za karkoli v pisni obliki in … pokliči policijo, … Vsekakor pa se ne spuščaj na njun nivo:)
LP pa srečno, upam da bo policija ukrepala, če ne pa ju posnami na diktafon in oddaj policiji

mogoče samo to – če jih boš snemala brez njunega dovoljenja, si lahko nakoplješ še težave (ni na mojem zeljniku zraslo, tako pač to pravno je).

Imela sem podobno težavo. Ko sem izčrpala prav vse možnosti, sem napisala ostro opozorilno pismo in ga oddala v poštni nabiralnik. Očitno je delovalo, ker se je stara gospa umirila.

Veliko sreče!

Boštjan, prosim, reči kaj! A imaš kakšno idejo, brez policije?

Živjo!

Morda, če si tako premetena jih lahko ukaneš s kašno šalo, mogoče pošlješ kšne mulce gor da malo nagajajo, no ja sej lahko maš tud kšne bolj pametne.
Recimor greš gor pa rečeš ej a lahko ga mau žuram z vama, k mata tko fino glasno, sej čeprav je pozn, sej bom že nekak vstala ob 6 zjutraj pa se zmigala v službo, sej me bosta zbudila a ne, sej zihr mi lahko kej pošljeta skozi okno da me bo zbudila, sej do slej me je, sam ej a lahk prpelm še na zabavo ena dva fanta, sta policista ampak sej se znata zabavat.
No, tko neki tazga, če majo ljudje gobec nardijo marsikaj

predlagam,
1.da jima vsako jutro pošlješ svoje otroke oz. greš sama ob 6h in jima zvoniš do onemoglosti, ko boš slišala premike, da se zbujata in prihajata odpirat, teci, da te ne vidita. predlagam, da vedno spreminjaš uro zvonjenja, ker te lahko pričakata, ko bosta ugotovila katero uro ponavadi prihajaš.
2. lahko se tudi dogovoriš z najbližjim sosedom oz. nekom, ki ste si dobri, da zjutraj nažiga radio oz. rogovili pred njunimi vrati. nekaj ti bo že padlo na pamet – ni vrag. saj si domiselna in mislim, da taki tepci razumejo samo zgrda. vrni jima in to 10x porcijo. kar pogumno. drugače pa moraš klicati policijo. (to ni tak bav bav, boš vidla, jaz sem jo mogla ravno v soboto – vedno pridejo in popišejo – ti ne boš imela nobene škode).
3. drugače pa lahko najameš nekaj moćnih fantov in naj pridejo pred vrata in jima zagrozijo in ju malo zasledujejo… (stvari se bodo spremenile)
4. še zadnji nasvet. preveri pri zemlj. knjigi kdo je resnični lastnik in jim daj vedeti, da lastnik ne živi notri in da so notri tuji ljudje .

če ne bo šlo, kar še piši in ti bom še kaj svetovala. problem se BO rešil – boš videla, samo vztrajati moraš.
veliko sreče in oglasi se, kako si rešila zadevo.

sočustvujem s tabo, res.

Kar se tiče odredb o hrupu: obstaja člen, kjer je prepovedano vznemirjanje ljudi – ne le ponoči, kot nekateri mislijo, da je treba dat mir od 22-6, vmes pa se lahko počne, kar se hoče, to NI res! – in na podlagi tega se jih lahko prijavi k sodniku za prekrške in celo vloži motenjsko tožbo.

Zagrozi s tem, magari riskiraj denar za odvetnika, naj jim on napiše eno pismo, če tvoje ne bo zaleglo.

Imate svet stanovalcev morda, odbor, kaj takega? Pritoži se njim, naj jim predsednik sveta piše, da jih bodo prijavili. Če seveda kaj takega v hiši imate.

mislim, da je tumpika malo preveč mila za take podvige… ker tega bi se vsak lahko spomnil in ne bi bilo treba na forumu vprašat…

Ko si boš dala dopovedati, da določenih stvari ne gre rešiti zlepa, boš že na pravi poti… žal.

Ker je v bloku skupnost stanovalcev, je potrebno sklicati sestanek in izpostaviti vse probleme, ki se dogajajo. Hišnik ali upravnik sta dolžna to sklicati, izpostavi svoj primer in verjetno tudi druge to moti, napišite pismo s točnimi podatki ropota, nečistoče, ogrožanja požarne varnosti, se podpišite(vsi stanovalci) in pošljite prijavo na policijo. Očitno imata tudi nekulturne starše, ker nista vzgojena. Zdaj vas v bloku le preizkušata, koliko njunega dreka ste pripravljeni požreti vsi skupaj. V kali ju zatrite, uradno jima pošljite hišni red, policija bo pa še položnico, pa se bosta skultivirala.Saj ste pismeni, ne se pustit, pa tudi niste stanovalci smetišča v divjini. Nismo v vojnem stanju, zato ima vsak pravico v miru zaspati.

Tako, zadeva je rešena. Kdo je kaj prijavil, ne vem, ampak prišla je policija na preiskavo stanovanja.
Tu nista stanovala samo dva, ampak štirje fantje, pes in še ena punca. Ukvarjali so se z drogo. Sedaj jim je lastnica stanovanja dala odpoved in morajo takoj zapustiti stanovanje.

Držite pesti z mano, da bodo naslednji podnajemniki tako mirni in uvidevni kot mi, stari stanovalci.

Hvala za nasvete!

Že prvi dan jim pojdite na vrata razložit kako in kaj, pa bo mir. Tako v našem bloku upokojenke naredijo red in na koncu so vsi zadovoljni. Verjetno so bili zunanje opazovani, pa še sami so pritegnili pozornost.

Saj bi držal pesti, Tumpika…
ampak…
ali naj z nosom tolčem
po tipkovnici
ali s kom že?

Ja, probaj tipkat, saj pravijo, da imajo Gorenjci zato velik nos, ker je friški luft zastonj.
Si Gorenjec?
LP,

Ne šparaš črk!
Sm Gorenc, ja.

New Report

Close