Najdi forum

Neustrašni egzibicionist

Pozdravljeni,

pred kratkim me je v Ljubljani zasledoval moški na kolesu. Ko ni bilo nikogar v bližini, se je s kolesom približal, odpel zadrgo in pričel masturbirati. Ker sem v prvi sekundi šoka ugotovila, da ne morem zbežati ker me lahko dohiti s kolesom, v primeru klicev na pomoč, ki bi jih lahko slišali ljudje v okoliških stanovanjih, pa bi moški s kolesom pobegnil, sem se odločila, da mu neustrašno zagrozim s policijo (telefon sem imela v žepu). Moški na grožnje ni reagiral in sicer več kot minuto, še naprej mi je sledil, bil je čisto poleg mene. Bila sem že na tem, da ga udarim, zbijem s kolesa in pokličem na pomoč/policijo, vendar sem se premislila. Šokirala me je njegova hladnost, nečustvenost in neodziv na grožnje s policijo. Vem, da bi ta moški lahko izvedel spolni napad (v preteklosti sem imela že srečanje z egzibicionistom, vendar je na grožnjo reagiral z begom). Vedela sem, da v kolikor bi dobila policijo na telefon (nisem pritisnila kliči), bi bila možna dva scenarija A) verjetno zbežal, jaz pa bi morala dati policijsko prijavo na lokalni policijski postaji, ki bi vzela precej časa ali B) vseeno bi poskušal izvesti napad. Ko se je na sosednji ulici približeval avto, je moški zbežal. Sprašujem se, kaj bi se zgodilo, če avta ne bi bilo… Kaj je pametno narediti v taki situaciji? Policije kasneje nisem poklicala, da bi prijavila moškega, vendar sumim, da se zadržuje v tistem predelu Ljubljane in čaka na žrtve…

Pozdravljeni!

Lahko bi preko telefona naredili anonimno prijavo: http://www.policija.si/index.php/anonimni-telefon-080-1200. V primeru prijave, bi bilo dobro, če bi ga uspeli fotografirati. Prijava je smiselna, ker se z njo take ljudi zaustavi in morda prenehajo z nadlegovanjem oz. spolnim zlorabljanjem. Vem pa, da se na žalost ljudje večinoma ne odločajo za to, ker ne želijo sitnosti… zato pa je toliko bolj dobrodošla možnost anonimne prijave. Prijavo lahko še vedno naredite.

Ekshibicionist verjetno ni vzel resno vaših besed, da boste klicali Policijo. Če bi jo res poklicali, bi verjetno zbežal, saj ekshibicionisti naj ne bi bili nevarni.

Želim vam čim manj bližnjih srečanj s takšnimi iztirjenci,

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close