Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Neustavljivo krvavenje

Neustavljivo krvavenje

Pozdravljeni,

Imam kar nekaj vprašanj, ki zadevajo mojo menstruacijo tako da bom kar zacela z zgodbo. 27.3.2006 sem bila na čiščenju, ker sem cca 1 mesec konstantno krvavela.(sicer imam zelo neredno menstruacijo). del tkiva so mi vzeli za histološke preizkave, kaj so le t epokazale, ne vem.
po tem posegu sem jaz cca 1 teden še krvavela, potem je bilo 10 dni vse v redu, nobenih krvavitev, potem pa se je spet začelo..spet sem cca 1 mesec krvavela( prvih 10 dni je bila krvavitev komaj opazna, zelo,l zelo blaga, potem pa zelo močna). No, obiskala sem mojo ginekologinjo ki mi je predpisala tabletke SREDIRIL-M (10 dni-2 tabletki na dan, potem pa po eno na dan)-za zaustavitev krvavitve. Zanima me sledeče:

1. kaj sploh so te tablete (razlika z recimo tabletami stediril-d)

2. glede na močno dozo jemanja tabletk…utegnejo biti kaki hujsi stranski učinki?

3. ali se te tabletke lahko jemljejo kljub temu da obstaja sum scitnice? ( sumim namrec, da imam glede na zgoraj napisano tezave z ščitnico- poleg tega sem malo poraščena pod brado in po trebuhu)

4. v casu jemljanja teh tablet( zaenkrat jih ne še jemljem) me zanima kako bo z mojo menstruacijo- kdaj jo lahko pričakujem in kdaj ne.

5. kaki so lahko sploh razlogi za tako dolgotrajno krvavenje kljub temu da sem bila na čiščenju?

Lahko pripomnem samo še to, da se vedo krvavim, ne sicer močno, ampak je krvavitev zelo blaga.Nisem pa še nikoli rodila.

iskreno vas prosim za nasvet in morebitni odgovor

Anja

Spoštovani!

1. stediril je kombiniran estrogensko-progesteronski preparat, ki se predvsem uporablja kot kontracepcijsko sredstvo, lahko tudi pri motnjah menstrualnega ciklusa. Razlika med Stedirilom d in m je v količini hormonov. Stediril m vsebuje nekoliko manjše koncentracije.
2. posebnih sranskih učinkov ni pričakovati
3. moteno delovanje ščitnice ni zadržek za jemanje Stedirila
4. Ali se bo pri vas menstruacija normalizirala ali ne, žal ne vem. O tem se pogovorite z vašim ginekologom. ob jemqanju Stedirila je sicer menstruacijo zelo verjetno pričakovati.
5. Vzroki za podaljšano menstrualno krvavitev so zelo različni (hormonske motnje, vmetja, stres….

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close