Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija neuspešna operacija žrelnice?

neuspešna operacija žrelnice?

Januarja je takrat 2,5 letna hči imela operacijo žrelnice zaradi neprestanih vnetij ušes, ki so se ponavljala redno vsak mesec (najmanjši prehlad je povzročil vnetje in posledično močne bolečine in visoko vročino).

Kakšen mesec je bilo stanje v redu in smo prehlade preboleli brez večjih težav, nato pa so se spet začela pojavljati vnetja, vendar s spremenjenimi znaki vnetja. Bolečine v ušesih skoraj ne čuti več – samo ko je nosek zamašen in takrat pihne skozenj, vročina je zelo nizka – okoli 37,3-37,5 oC, ob vnetjih tudi spimo vredu. Ko sva šli k pediatru zaradi dolgotrajnega prehlada, sva se vrnili z antibiotiki zaradi kar močnega vnetja ušes.

Bojim se, da bom pri hčeri spregledala vnetje ušes, ker bolečine ne čuti, ušesa pa so vseeno vneta. Kakšne so lahko posledice spregledanega vnetja? Zanima me pa tudi, ali je možno da operacija žrelnice “ni bila uspešna”? Vnetja se pojavljajo enako pogosto kot prej, le z drugimi simptomi.

Pozdrav

Žal nobena operacija ne prinaša sto odstotnega uspeha,tako da odstranitev žrelnice morda ni prinesla pričakovanega učinka.Spregledano vnetje ušes lahko pripelje do brazgotin v srednjem ušesu,ki pa teoretično pripelje do poslabšanja sluha.

Lp Dr.I.B.

New Report

Close