Neurontin
Pozdravljeni!
Sem bolnica s fibromialgijo in imam dve vprašanji.
1. Prvo je uporaba Neurontina. Pogosto mi mišice na rokah in nogah trzajo, roka ali noga se kar sama dvigne in pade nazaj. Ponoči se nenadoma zbudim, ker mi telo strese elektrika in ga dobesedno premakne. Po tem vedno težko diham in rabim kar nekaj časa, da se umirim. Fiziatrinja mi je predlagala, da bi težave omilila z Neurontinom, vendar me je strah, ker je to zdravilo proti epilepsiji in se bojim, da je za moje težave za zdaj še premočno. Trzanja in nočna bujenja me sicer motijo, niso pa tako huda, da bi zaradi njih jemala zdravilo, ki je premočno in ima stranske učinke. Se motim?
2. Pred časom so se pojavili krči v levem stegnu (desnem ne). Kakšen mesec uživam magnezij 300 in kapsule jabolčnega kisa, ki bi morale pomagati proti krčem. Je mogoče, da jih imam jaz zaradi njih, čeprav samo v eni nogi?
Lp, Ina
Spoštovani!
Namenjeno je umirajnju krčev in bi zato moralo biti učinkovito tudi pri vas. zaradi njegove uporabe ne boste imeli eplepsije ali s to diagnozo poevezanih težav. Seveda bi lahko morali opustiti zdravilo, če bi bil kakšen od stranskih učinkov preveč nadležen.
Včasih proti krčem pomaga sirdalud, ne pa vedno. A je vredno poskusiti.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik