neumno zaljubljena
Pozdravljeni imam eno težavo, ki mi jemlje energijo in srečo. Z možem imava dokaj normalno življenje in zlatega otroka. Imamo nekaj finančnih težav in nikoli si ne moremo nič privoščit če želimo imeti streho nad glavo in dovolj hrane v hladilniku. Jaz ne najdem zaposlitvev kot natakarica sem preizkušeno nefukncionalna čakam toplješe mesece za dela na poljih. mož dela kot norec zunaj in na šihtu posledično je tečen in razočaran nad svojim življenjem na žalost mu jaz in otrok ne moreva več trajno načarati srečo. Z menoj pa je isto tudi jaz čutim velik pritisk in to pomanjkanje se je začelo igrati z moimi čustvi. zaljubila sem se namreč kot najstnica vnjegovega mlajšega najboljšega prijatelja ki mu je karakterno zelo podoben ima pa veliko lažje življenje kot midva, izogibam se ga kolikor se le da saj samo njegov glas ali bližina v meni povzročita pravi naval ”metuljčkov v trebuhu”.če se le da se pred njegovim obiskom oblečem čim bolj ohlapno odstranim šminko itd samo da me ne bi gledal ker bi me lahko moji gibi izdali. zavedam se da je to grda posledica pomanjkanja pozornosti pogovora in vsega lepega v življenju pa sem se zaljubila v moškega ki je karakterno isti kot moj mož ko sva se spoznala. seveda mu tega ne morem povedat rada bi samo da me mine in to čimprej pa to traja že dobri 2 leti zdaj sem čisto obupana, noben ne sumi nič samo jaz se večkrat dnevno zalotim kako razmišljam o njem če hodim po cesti in vidim avto ki je samo podoben njegovemu hitro obrnem glavo stran ali gledam ravno predse se bojim da bi me lahko vsak pogled gesta beseda izdali moja čustva do njega. Ko imam zaposlitev in ko imamo lepe skupne dni ne mislim nanjga nič, ko pa nastopi stres žalost se misli spet vrnejo k njemu. ali je tu še kdo ki ga muči takšna težava? moža seveda ljubim večkrat na dan mu dam lupčka garazvajam kolikor se da mu vsak dan povem da ga ljubim ga pokrivam med spanjem itd,,kerimam tako zelo rada me ta čustva ubijajo saj se počutim umazano,
Oj,
Nič ni narobe, če mož tarna, bodi mu v oporo, da bo lažje prenašal. Ne glej nase in na otroka kot breme oz. imeti miselnost žrtve. Seveda je pa drugo, če sam to izrecno omenja… vendar saj je verjetno vedel kaj to prinaša preden sta se zapletla (in otroka imela).
Prednosti samskega stanu (verjetno, da je samski).
Drugače pa razmišljaš zelo opurtunistično.
Ključno.
Energijo, ki jo vlagaš v dnevno sanjarjenje, uporabi za iskanje nove zaposlitve.
To je realno že varanje, vendar zaenkrat še ni kronično, tako da je še rešitev zate.
Meni se pa zdiš zelo zrela in pametna ženska, ker se tako dobro boriš s svojimi čustvi. Ne rabiš se počutiti umazano, to se lahko zgodi vsakemu, da se takole zatreska. Ampak vprašanje je, kaj bo človek ukrenil. ali bo ta čustva hranil, ali pa se bo razumno obrnil stran in načrtno preusmerjal svoje misli drugam, kot to delaš ti. Življenje je sestavljeno iz podobnih bojev, porazov in zmag. Veliko moralnih dilem nam ponuja in mi imamo svobodno voljo, da se odločimo za eno ali drugo pot in žanjemo tudi posledice svoje odločitve. Iz tvojega pisma slutim, da imaš moža iskreno rada in tudi on ima gotovo rad tebe, a skrbi in vsakdanje težave so vaju stisnile, da ne čutita več toliko veselja. Veselje pa je to, kar vsak človek rabi. Če nam ga kronično manjka, ga naši možgani iščejo, kot pijanec išče alkohol in lahko se nam zgodi taka neumna zatrapanost, kot se je tebi. To je čisto naraven odziv. A na žalost mnogi ljudje ta kemični odziv možganov na pomanjkanje hormonov sreče zamenja za “ljubezen njihovega življenja” in so v evforiji pripravljeni postaviti na kocko sicer čisto dobro družinsko življenje. Ti tega ne delaš, saj se zavedaš tega problema in se z njim boriš. a vprašanje, koliko časa boš zdržala. Ukrepaj čim prej.
Predlagam, da poskušata z možem v vajin zakon vnesti malo svežine, več veselja. A hodite kam na dopust? Zakaj ne bi šli za spremembo kam drugam? Poiščite na zemljevidu kak zanimiv kraj in naredite načrt, kako do tja in kaj boste tam počeli. Ne mi zdaj, da nimate denarja, tudi mi ga nimamo, a smo si prišparali čez leto tistih 200 € za 1 teden kampiranja na prekrasnem otoku v poceni kampu, pa je bila super avantura. Ali pa na enodneven izlet čez vikend, kar v neznano, ali pa pojdita kar na kak koncert glasbe, ki je sploh ne poznata, ali pa na predstavo stand-up komedije… Najdita si nekaj, da razbijeta dolgčas, pa bo bolje, boš videla. Tudi brez denarja se da, je veliko brezplačnih dogodkov, poguglaj malo.
Verjamem da ti bo uspelo, posebej zato, ker si tako lepo napisala, kako moža razvajaš in ga crkljaš. Srečno 🙂