Najdi forum

Partnerja sem spoznala pred 6.leti. Poročen, 14 let starejši, sodelavec, iz prijateljstva je vzklila ljubezen. Menda. Povedal je ženi, rekel, da si želi otroka, najela sva stanovanje, zanosila sem. Dela v tujini, rekel je, da se ne splača voziti nazaj. Potem sem izvedela (pa ja, že dolgo mi je bilo jasno), da čez vikende še vedno hodi domov. En vikend pri naju in en vikend pri ženi. Res da ima hčer, staro 18 let. In mu tega nisem zamerila, ker sem želela, da stike z otrokom ohrani. Potem je prišel prvi božič, ko ga ni bilo domov. Pa velika noč, pa tretji praznik…

Pustila sem ga – večkrat … (najinemu otroku navkljub) in rekla, naj se odloči. Da sem stara 31 let in da ne želim samo čakati. Sama. Izjavil je, da ne more prodati hiše, žena pa jo prodaja pod ceno. Da je v tej hiši njegovo 20 letno delo. Seveda mu tega nisem verjela. Pa da mi ne more zaupati, da sem premlada zanj in da si bom našla boljšega.

Zdaj se vrača samo še k otroku (spet čez vikend) in prespi v dnevni sobi. Pravim mu, da je konec, kar se tiče denarja za otroka je zelo prijazen. Pravi, če bi se poročila z njim. Pa izvedela sem, da v resnici prodaja hišo. Pa mu ne verjamem in vsega je konec.

Naj mi prosim kdo pove, da sem osel.

Osli smo samo toliko kot želimo biti. Nisi osel, samo želela si dobro, nekdo pa te je spet izkoristil.

Od tukaj naprej, pa pojdi drugačno pot. Pojdi naprej in se ne oziraj za nazaj.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

očitno še ni (je sploh sposoben??) razrešil odnosa s svojo bivšo ženo. In dokler ga ne bo, ti kot prava partnerica zanj sploh ne obstajaš!! Dobro vem kako je v taki situaciji, ker sem sama v zelo zelo podobni. Tebe pač ni, oziroma si samo takrat, ko on beži od žene proč, ker ga vsaka pretirana bližina spravlja v stisko. Ampak to je njegova stiska, ti nisi zanjo nič odgovorna, niti jo ne moreš reševat, pa če se postavljaš na glavo, pa če mu daješ ultimate, al pa če ga popolnoma razumeš v njegovi ranljivosti. Seveda bi šlo, če bi bil on trdno, v sebi in dokončno odločen zate. Pa ni…
Seveda nisi neumna, ujela pa si se v zanko in če imaš vsaj trohico volje si boš poiskala strokovno pomoč (brez tega ne bo šlo, ne slepi se) in končno ti sama začela razmišljat o SEBI. Sploh še veš kaj je to zdravo razmišljanje o sebi? Sama vem, da sem po taki dolgoletni zvezi, polni napačnih vzorcev, že tako “čudna”, da dejansko ne presojam več sebi v prid. Res, tukaj ti pomaga samo strokovna pomoč. Ne boj se je. Res si še mlada, imaš otročička in če si imela moč dati skozi vse te psihične, fizične in čustvene napore, si verjemi, da si lahko čez nekaj časa tudi ti v srcu vesela in svobodna. Ne obtožuj se, to je brezveze. Samo pogumno naprej!! Prerodila se boš!

Živjo!

Saj že sama dobro veš, da te je okrog prinesel!

Zdaj pa bodi odločna in prekini svoj nikakršen ljubezenski odnos z njim – lepo in prav je, da skrbi za vajinega skupnega otroka, ampak to naj počne v svojem stanovanju, ne pa pri vama. K vama lahko pride samo na obisk (kratek) k otroku. Čas z otrokom naj preživlja drugje – v svoji hiši naprimer. Očitno je hiša bolj pomembna kot ti. Očitno se tvoj partner ni mogel odločiti med dvema ženskama – zelo zoprno, če si ena izmed njih. Zato se odloči ti in mu odločitev kratko in prijazno razloži: da ne misliš več tako živeti naprej in da se mora v enem pametnem roku npr. 14 dni odločiti, pri kateri bo živel (če ga bo katera od vaju sploh hotela). Če se odloči zate, mu vnaprej postavi precej ostre pogoje in potem bodi dosledna, ali jih bo spoštoval ali pa lahko gre.

Dobre živce!

Jaz ne bom nič razpredala……dotikala si se ognja……..in opekline sledijo……ampak kar je je………po tvojem pisanju sodeč strokovna pomoč niti ni nujna (to veš najbolj sama)………stvari so ti jasne, zato opečene dele saniraj z razumom……….in nato pogumno naprej…življenje te čaka!

lp zarja

New Report

Close