Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Nestrpnost na tem forumu

Nestrpnost na tem forumu

Ali ni žalostno koliko sovraštva in nestrpnosti lahko sproži eno samo vprašanje na tem forumu. Kako se nekateri tukaj niso sposobni pogovarjati normalno, brez žalitev, z drugače mislečimi. Mislim seveda na temo “Čefurji” in vse ostale, ki so nastale kot posledica. Vprašanju so najprej sledili normalni odgovori in mnenja, potem pa se je vse skupaj sprevrglo v medsebojna obtoževanja (ugotavljanja, kdo je v resnici čefur, kdo ne pozna pravopisa, kdo ne bo nikoli ničesar dosegel v življenju, kdo je peder, idiot…) skratka v vsesplošno besedno vojno. Kar se mene tiče sta se obe strani pokazali v najslabši možni luči, vsi so nestrpneži, ki ne morejo prenesti, da nekdo misli drugače kot oni. Zakaj ne morete enostavno samo napisati svojega mnenja o temi in se vzdržati komentarjev o drugih udeležencih pogovora? Zakaj morate na dan privleči vsa prejšnja sporočila, ko so ljudje prosili druge za mnenja in pomoč in jih komentirati na primitiven način in jih uporabiti kot žalitev? Zakaj vsako sporočilo vzamete kot osebno žalitev, čeprav velikokrat sploh niso tako mišljena?

Kaj pa mislite vsi ostali, ki se niste aktivno udeleževali v omenjenih temah? Ali mislite da je tak način pogovora primeren, na nivoju? Meni se zdi, da se je v zadnjih dneh ta forum iz prijetnega zbirališča mladih in malo manj mladih z vseh vetrov, spremenil v prostor za obračunavanje z drugimi in za zdravljenje osebnih frustracij. In ni več tako prijeten.

V upanju, bo takih obračunov čimmanj,

Morska deklica

Meni se je zdela dobra šola za svojo potrpežljivost. Kljub temu, da se včasih tudi sam težko zadržim, se mi je zdelo vmešavanje v to temo nepotrebno.

Sigurno velja, da je bila ta tema manj prijetna, a smo s tem vsaj izvedeli, kakšni še vedno smo. Kljub temu, da hočemo nekje v sebi postati boljši im manj sovražni do nam neenakih, to še vedno nismo.

Pa saj je vseeno, očitno je do takega besednega obračunavanja moglo priti. Saj bodo nove teme, bolj zanimive teme, bolj zabavne in manj provokativne. Bom raje pri tistih sodeloval. 🙂

Lepo se imej, Morska Deklica.
Bach

Se strinjam. Upam, da bodo prišle vedrejše teme, ker nas je res zaneslo do meja okusnosti. Lep pozdrav John.

P.S. Gremo rajši vsi telovadit, da se znebimo odvečnih kalorij pridobljenih med prazniki.

Ja, spet se bo treba postit :))

Se strinjam z morsko deklico. Tovrstni izpadi so nepotrebni in celo skodljivi.
Tudi o obcutljivih temah se da kulturno pogovarjati. Ob vsem na temo Cefurji
izlitem zolcu se ni prav nihce spomnil Magnifica, ki je tematiko prav umetnisko
obdelal na svojem CDju Kdo je Cefur ? ne da bi s tem kogarkoli zalil.

No, jest moram rečt, da se zanalašč nisem udeležila tele teme; imam namreč zadost povedat tko čez Čefurje kakor čez Slovence.
Se pa strinjam, da je najbolj bedno to, ko se v neko temo res poglobiš in pišeš, pa ti folk naprej meče: “Ampak v eni prejšnji temi si pa rekla to pa to..Zihr zdej klele frustracije zdraviš.” Se mi je že zgodilo.
Pozdrav
Maca

Jaz se pa tudi strinjam z Mačko. Namreč nočem se udeleževati takih
tem, zato ker so določeni ljudje (Nick-name), kateri so prej imali na mene
še kar pozitiven vtis točno tukaj paaaaaddddlllliiiiii do konca dol.
Sploh pa jaz nimam rasne nestrpnosti pri sebi, čeprav grem jutri protestirat
proti Skinom, ki bodo zopet proslavljali Hitlerjev rojstni dan.
Ampak to je že druga tema..

lp vsem skupaj

Tudi meni se zdi, da so se nekateri, ki so prej na forumu delovali precej pametno in kulturno, pokazali v čisto novi luči.

Pod nickom ti butnejo ven vse zavore, ki jih imaš drugače v resničnem življenju. Po eni strani je to dobro, po drugi pa prihaja do takih kregov in podtikanj, nesramnosti… Verjetno ne bi prihajalo do tega, če bi se morali vsi izkazati s pravim imenom. Takrat se mora bolj paziti na ugled, v glavi pa lahko skrivaš pravo smetišče.

tina je pisal/pisala:
> Pod nickom ti butnejo ven vse zavore, ki jih imaš drugače v
> resničnem življenju.

Je boljše, da se skrivamo za fasado?

> Po eni strani je to dobro, po drugi pa
> prihaja do takih kregov in podtikanj, nesramnosti… Verjetno
> ne bi prihajalo do tega, če bi se morali vsi izkazati s
> pravim imenom.

Potem marsičesa ne bi bilo – tudi dobrega. Svoboda je pač draga stvar.

> Takrat se mora bolj paziti na ugled, v glavi pa lahko skrivaš pravo smetišče.
Ki pa se lahko pokaže v bistveno bolj neprimernem trenutku in naredi še večjo škodo.

Glede na reakcije nekaterih na tem forumu, se potem človek vpraša, če lahko sploh pove svoje mnenje, ne da bi ga zaradi tega raztrgali.
Bistvo tega foruma je izmenjava mnenj, da povprašaš za nasvet še ostale. Lepo je, če slišiš še mnenja drugih in potem lahko tudi ugotoviš, da o določeni stvari pač razmišljaš narobe in skušaš to popraviti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close