Nestrpna
Pozdravljene,
Naj vam še jaz zaupam svoje “težave”, ki pa gredo v drugo smer.
Imam že dve hčerki, stari 3 in 5 let, zato si zaenkrat ne želim dodatnega naraščaja, pa se je pojavil problem.
Zadnjo M sem imela 20.4. zato bi morala dobiti naslednjo M tam okrog 18. 5., pa je še vedno nimam, zato me kar pošteno skrbi, da sem morda noseča.
21. 5, torej 3 dni po izostanku sem si naredila test s Clearblujem, in je pokazal negativno, sedaj pa me zanima, če sem lahko vseeno noseča in če je ta test mogoče nezanesljiv. Moram povedati, da imam sicer redne M na 28-29 dni in mi ponavadi ne izostaja, zato me zanima, koliko je bil ta moj test zanesljiv.
Res ne vem, kako se odločiti, če sem res noseča, saj po pravici povedano, nimam več volje in kake hude želje po še enem otročičku, moža pa je že tudi malce minilo, da bi jih imel, čeprav o tisti tretji možnosti sploh ne upam razmišljati (splav).
Upam, da me ne boste narobe razumele, vendar vseeno upam na kakšen nasvet, čeprav imate drugačne probleme od mene.
Hvala.
Mimika
Ne vem, če boš na tem forumu naletela ravno na sočutje…
Torej: testi so nezanesljivi, če so negativni, poskusi spet čez en teden, medtem pa pretehtaj možnosti in se odloči. Noben drug se ne more namesto tebe, niti tvoj mož. Ti boš morala živeti s svojo odločitvijo.
In ne, nisem nasprotnica splava, da ne bo pomote…
Saj sploh ne iščem sočutja in vas popolnoma razumem, saj imate veliko večje težave od mene, ampak me zgolj zanimajo vaše izkušnje z zanesljivostjo nosečnostnih testov. Tudi sama sicer nisem nasprotnica splava, vendar mi v mojem primeru prav nič ne diši ta opcija, zato bi se v primeru nosečnosti vseeno odločila, da otroka obdržim.
Draga Mimika, jaz se bila v podobni situaciji, le da sem zanosila četrtič. Vse možne variante so mi hodile po glavi, bila sem zelo obupana-ker je tudi mož nihal v razpoloženju.
Splava pa enostavno nisem mogla naredit. Da bi se vse preostalo življenje sekirala – ne tega si ne zaslužim. Sedaj se deteta veselim, rodila bom avgusta, otroci komaj čakajo nove družbe-jaz pa vem da sem se prav odločila. V nasprotnem primeru- bi zdaj verjetno jemala tablete za živce.
Kakorkoli se boš odločila – svet se bo še vedno vrtel naprej- ti pa boš v njem srečna ali pa nesrečna. Nihče drug takrat ne bo v tvoji koži. Tako je meni dejal ginekolog- dekle odloči se samo….drugi bodo že prepreživeli ..
lp, Joži
Hvala Joži za vzpodbudne besede, ki mi veliko pomenijo. Sem pa ravno pred pol ure dobila M, tako da je bila bojazen odveč.
Vendar, kakor si že napisala ti, bi tudi jaz verjetno otroka obdržala, saj si ne morem predstavljati druge rešitve. Stara sem 27 let in to verjetno niti ne bi bila taka panika, če bi se odločila še za tretjega, kar pa konec koncev tudi še ni izključeno v prihodnosti.
Lep pozdrav, čeprav malce deževen, vsem skupaj želim
Mimika