Najdi forum

Nesrečna v zakonu

Rada bi odšla iz zakona ali ga zapustila in hkrati zapustila moža , ki je v bistvu dober človek .
Vem sliši se noro . Čedalje večjo potrebo imam po tem , da dnevov ne preživljam z možem , njegova prisotnost me je pričela motiti . To mi povzroča v resnici neko grozo da pač tako čutim in se prepričujem , da to kar čutim ni prav , vendar se čustva vračajo nazaj enaka .
Imam nekoga postrani . Ni pa idealen kvečjemu nezrel ampak ni on razlog da bi se zaradi njega ločevala , zakon bi me kljub temu oviral tudi če njega ne bi poznala .
Dve hčerki sta že odrasli in ena odrašča , ta tretja .
Kaj sploh lahko naredim s temi čustvi in svojim zakonom ?
Tlačim jih že precej dolgo in najbrž se mi tudi že na zdravju pozna .
Vse bolj dojemam , da se zares dobro počutim kadar moža ni zraven .
Mož mi nikoli ni storil kaj slabega se pa nekak ne zna odlimati od mene in je rad vsepovsod zraven .

Spoštovana Vaščanka,

Na vaše vprašanje – “Kaj sploh lahko naredim s temi čustvi in svojim zakonom?” – ste si odgovorili že sami. Napisali ste, da vas moževa prisotnost moti, da si z njim ne želite preživljati dnevov, da si želite zapustiti zakon in moža… Poleg tega se videvate z drugim moškim.

Zakon in odnos lahko rešujeta dva, ki si želita ostati skupaj in se potruditi, da izboljšata odnos. Vidva z možem sta se z leti oddaljila, odtujila, čustva do njega so se očitno ohladila in želite zaključiti zakon.
Vse, kar vam lahko rečem je to, da se pogovorita in poskušajta zaključiti zakon na tak način, da bosta lahko konstruktivno sodelovala v starševstvu (tretja hči) in ohranila nek nivo spodobne komunikacije, ko se bosta (morda) srečala na družinskih dogodkih.

Srečno!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close