Najdi forum

Morda bom vse skupaj napisala malo zmedeno saj se v tem trenutku
počutim tudi sama tako,pa vendar.
Stara sem 25 let z partnerjem sva skupaj 7 let, imava
tri otroke,mož je zaradi službe veliko zdoma,največkrat sem sama za
vse,najverjetneje sem od vsega tega hotela pobegniti iz težav in
napora.
Partnerja ne ljubim več,ne čutim več do njega ljubezni tudi spolnost se je
ohladila,ko gre ga ne pogrešam več,nisem več srečna..
Zapletla sem se tudi z moškim,ki ga poznam že od prej,je samski in ima
tudi otroke..
Najina afera traja približno eno leto,zaljubila sva se.
Sem v začaranem krogu ne znam naprej ne nazaj v,časih se mi zdi da
se mi že meša od vsega tega strahu in stresa,rada bi se ločila
vendar me je strah da bi vsi okoli mene zaradi tega preveč trpeli
partner,otroci,starši,partner ne ve za najino afero,in mu tudi ne bi
povedala za njo,ker me je strah.toliko vprašanj v glavi,sem v
začaranem krogu.
Ne vem kako naprej, naj vstrajam v takem odnosu še naprej,tudi z
mojim zdravjem ni več vse vredu verjetno zaradi vsega tega stresa.

Hvala za kakršn koli nasvet.

Spoštovana Neli30,

nekih posebnih receptov, za katere vi ne bi vedeli, sploh ni. Zagotovo bo nujno intenzivno premisliti vaše bodoče življenje, se usesti z možem in odkrito pogovoriti, če želita razčistiti nekatere stvari in premislili o vajinem prihodnjem življenju, npr. poiskati razloge za vajino odtujenost in nezadovoljstvo v odnosu, katerega posledica je bila ena ta, da ste vi našli tolažbo v drugem odnosu, mož pa nenehno dela. Dejstvo je, da dlje kot boste skrivali in molčali, težje bo in bolj se bo vaš mož počutil prizadetega. Lahko si že zdaj predstavljate, kako strah vas je priznati prevaro in resnico – najmanj tako nekako se bo počutil vaš mož, ko bo izvedel zanjo. Vsekakor pa boste morali sami prevzeti odgovornost za storjeno in se soočiti s posledicami. Šele ko razkrijete temo, bo možno z obeh strani začeti z reševanjem težav.

Občutek imam, da izredno hitro živita svoje življenje oz. da so se vam v kratkem času zgodile velike spremembe (npr. selitev, poroka, starševstvo…), ki pa se še niso dobro ustalile, zato je nedavno paket “bremena”, povezanega s spremembami, prišel za vami in vam povzročil stisko v zakonu, s katero se pa kot kaže nista (še) povsem uspešno soočila. Predvsem želim, da se zavedate, da prevare odraslih poleg partnerja najbolj prizadenejo otroke, ki ves čas čutijo te skrivnosti, laži, nezaupanje in odsotnosti. To je dota, s katero grejo nato naprej v življenje in jih lahko čaka podobna “usoda”. Prav tako je nezvestoba izraz ne-spoštovanja samega sebe (in drugega) oz. se preko nje zelo dobro zazna, koliko se dva ne spoštujeta in koliko osramočenosti nosita za seboj. Predlagam, da razmislite, se odločite ter ukrepate – le tako boste lahko pričeli razčiščevati vajine probleme in le tako boste lahko izvedeli, pri čem ste, ne glede na rezultat. Nekje globoko se imata v resnici z možem še vedno rada, čeprav tega sedaj ne čutite.

Srečno na vaši poti!

Barbara K. Novak, zakonska in družinska terapevtka www.bodisprememba.si tel. 031 30 90 60 FB: https://www.facebook.com/bodisprememba.si

Kje naj začnem toliko je tega.Imam prijatelja,ki pa se vede nekam čudno po svoje.Poleg tega,da se zaplete z poročeno žensko ga posledice tega dejanja ne skrbijo kaj več.Nemoteno lahko obiskuje na domu njo in njenega moža njega še celo povabi ,da mu pomaga pri kakšnih hišnih opravilih.Z njo je sicer prekinil na njeno pobudo vendar se on še nadalje ima za njihovega družinskega prijatelja.Vseskozi opazujem kaj počne in se temu čudim.Najraje dreza k poročenim ne vem zakaj se skriva v temi in hodi skrivaj k njim ko možje odidejo na nočno službo.Povem mu,da to ni dobro pravi sicer ,da ve da to ni dobro preneha pa ne.Kot oče ne funkcionira najbolj vredu ima sina že velikega pri petih letih ga je zapustil nikoli mu ničesar ni poslal ali poskrbel zanj,ker je bil jezen na bivšo.Prepričan je ,da ima on prav ne ona.Z neko žensko ima tudi hčerko pa tudi zanjo ne skrbi kot bi moral dolžnosti rad prelaga na druge oziroma ga sploh ne zanima ali otrok kaj potrebuje in kako živi tudi moti ga ne preveč,da njegovega otroka vzgaja in preživlja drug moški ženska ima namreč drugega moškega.Sem pa opazila,da bolj kot ne vse premleva v sebi in nekak nemore izraziti tega kar čuti ni sposoben pogovora za mizo še manj razrešit komflikte zanj je vse eno samo iskanje kregarije če se hočeš z njim kaj pomeniti.Zares čuden človek.Le kaj je narobe z njim in njegovim razmišljanjem?

Spoštovana,

vaš prijatelj ima skoraj zagotovo zelo težko preteklost za sabo, polno jeze, konfliktov, odhodov, prekinjenih stikov in še marsičesa. Preživeti je moral toliko težkih stvarih, da ga danes navidezno majhne ne ganejo. Morda je moral zaradi preteklih izkušenj svoje občutke povsem zanikati, zavarovati in čustveno otopeti. To je naravna reakcija pred novo prizadetostjo. Navzven takšen človek deluje “egoistično”, hladno, kot da mu je vseeno za vse (kar ni res).

Zanimivo se mi zdi, zakaj ta prijatelj toliko gane vas. Lahko se pogovorite z njim o problemih ali ga kam napotite, če želi, to je pa tudi vse, kar lahko storite. Če on ne išče pomoči, je tudi ne bo iskal oziroma bo jezen, če ga boste po pomoč napotili, saj on stiske ne občuti oziroma ne čuti, da bi potreboval pomoč kakšnih strokovnjakov. Očitno živi kot ve in zna ali kot je življenje nekoč okusil sam. Morda so njegovi bližnji bili precej odsotni, neodzivni in nesočutni in je toliko tega se naužil, da sam deluje podobno. Več kot toliko otrok ne zmore začutiti ali se jim približati oziroma je to največ, kot zmore imeti stikov z njimi. To kaže na verjetnost njega kot zanemarjenega otroka, katerega starši (oče ali mati) so bili občasno prisotni, občasno ne, morda se ni mogel zanesti nanje…

Kakorkoli, če vam bo bodo te ideje kaj v pomoč, jih porabite, sicer pa vedite, da je moral vaš prijatelj v preteklosti doživeti “čudne”, težke stvari, da se vede, kot se oziroma razmišlja, kot razmišlja. Njemu je to poznano in običajno, naprej od tega ni zmožen iti.

Lepo vas pozdravljam,

Barbara K. Novak, zakonska in družinska terapevtka www.bodisprememba.si tel. 031 30 90 60 FB: https://www.facebook.com/bodisprememba.si

New Report

Close