Najdi forum

Lepo pozdravljeni. Težko sem se odločila,da nekomu zaupam svoje težave,ampak moram dati iz sebe.

Ne razumem vec  ne sebe in mojwga partnerja. Skupaj sva 2 leti in pol in v tem casu skoraj cel cas nesrečna. Že v začetku veze je uničil moje zaupanje in to kmalu ko se je preselil k meni. Želela sem da odide pa ni hotel,vztrajal je za vsako ceno ker si jaz samo domišljam. Ja res sem ljubosumna zenska,ampak problem je bilo uniceno zaupanje. V glavi mi je igralo na polno. V najino vezo je uvedel lokacijo in kamere,ces da bom jaz bolj mirna,po drugi strani pa krical name zaradi tega,me tepel,unicil stanovanje za več 1000€ škode,krivil mene da sem kaz kriva za vse. A kljub prosnjam da naj odide ni hotel. Ja vem lahko bi poklicala policijo in prijavila,ampak se pocutim potisnjena v kot ker stanovanje imam v najemu in v kolikor bi lastniki zvedeli za dogajanje bom izgubila streho nad glavo. Tako se pa samo trudim popravljat in popravljat. Zdaj zeli na partnersko pomoc,da nama pomagajo,po drugi strani pa siri lazne govorice o meni,me ima zelo grdo,meni pa govori o ljubezni. Zmesalo se mi bo od tega brutalnega odnosa…na pomoc

 

S čim točno pa je uničil vaše zaupanje takoj na začetku zveze?

Dejstvo, da je vztrajal, vlagal trud v prepričevanje, da so vaši sumi in skrbi neutemeljene že povejo, da mu je mar za vas. Sploh če ste zelo ljubosumna zna biti to za partnerja zelo obremenjujoče. Če seveda ni kriv. Zreli moški če zamočijo bodo to tudi priznali, sprejeli posledice in brez sile odšli.

Tudi glede deljenja lokacije lahko sklepam, da je bil njegov namen pomiriti vaš strah in si pridobiti ter utrditi zaupanje. Če pa ste bolestno ljubosumna pa seveda vse to ne bo dovolj, saj si boste v glavi vedno znova ustvarjali scenarije, da nekje z nekom počne nekaj in vas izdaja.

Če je stanovanje v prvi vrsti vaše in ste prepričani v razhod mu morate to jasno povedati, za tem trdno stati, postaviti pogoje in če se jih ne bi držal se obrnite še na lastnika in policijo. Prisiliti vas ne more in ne sme, če se boste tako odločila.

Osredotočite se nase in na svojo srečo, boljše je biti samski kot v zvezi v kateri ni zaupanja in v katerem ste nesrečni… Zakaj mislite, da bi izgubili stanovanje? Lastniki ne bi razumeli vaše situacije?

Prekinite odnos, ne bojte se uporabiti “sile”. Gre se za pot do vaše sreče, morda bo boleča in skeleča še kak korak, ampak važno je, da ta korak NAPREJ storite. Kaj in kako bo s stanovanjem skrbite kasneje. Obrnite se na družino, prijatelje, morda bi v sili vam lahko pomagali in vas vzeli pod streho, če bi se vaše domneve uresničile. Povejte komu bližnjemu kaj pristajajte, naj vas ne bo strah in sram, niste odgovorni za to, kako se je odnos razvijal z njegove strani. Bodite iskreni sami s seboj in se imejte radi.

Takoj končaj bolno zvezo. Ta fant je psihični bolnik. Od njega lahko čakaš vse najslabše! Obrni se na policijo. Zmožen ti je razbiti stanovanje, tebe pa pretepsti do nezavesti. Zamenjaj ključavnico in prekini z njim.

New Report

Close