Najdi forum

nesreča

G. Bruno!
Včeraj sem imela prometno nesrečo – nekdo se mi je zaletel od zadaj in me potisnil v sprednji avto. Voznica je priznala krivdo, dala svoje podatke in št. zavarovalne police,….Sedaj pa me zanima, kako je s cenitvijo škode mojega avtomobila. Avto je star 12 let. Sicer je vozen, ampak kar precej udarjen. Kako mi bodo plačali popravilo? Na osnovi predračuna ali ocene cenilca? Kaj, če se odločim, da avto prodam takšnega, kot je sedaj? Ali zavarovalnica izplača škodo na mojem avtomobilu na podlagi računa uradnega serviserja mojega vozila?
Hkrati pa me še zanima: moja sopotnica si je lažje poškodovala vrat, dobila od policije zapisnik o poškodbah in na urgenci opornico.Kje se prijavi ta poškodba v primeru, da dobi odškodnino, če jo dobi? Je potrebna tožba voznice ali je to priznano v nezgodnem zavarovanju?
Najlepša hvala za odgovore.

Najprej morate odpeljati avto na ocenitev škode,in to na zavarovalnico,pri kateri je zavarovan avtomobil povzročitelja.škodo bodo ocenili,vi pa pojdite na pooblaščeni servis,da dobite predračun za originalne rezervne dele.Smatram,da vam bo zavarovalnica ocenila ekonomsko totalko,saj je avto precej star.
Po končanem zdravljenju lahko vaša prijateljica vloži odškodninski zahtevek za prizadejane telesne poškodbe in prizadeto zdravje.Če pa želite pomoč,pa se lahko obrnete na mojega odvetnika.

Želim vam veliko uspeha,pa lepo pozdravljeni ! Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close