Najdi forum

nesramno parkiranje

kaj narediti z osebo, ki parkira avto tako, da onemogoči parkiranje drugim. Za nalašč. Recimo zaparkira dostop do dvorišča (tujega ) zaradi šikaniranja. Danes je to: LJ N2 30M temno moder ford mondeo.
Z bloka pa stanovalci opazujejo, kako se dogajanje razpleta. Najbrž je avto last enega od njih.

Pokliči pajka in ga naroči naj pride iskat avto, ki je zaparkiral glavni vhod ali nekaj takega.

lp

Hm, morda nesramno ampak je delovalo…

pozimi, ko smo stanovalci pred blokom kidali vsak svoj prostorček, se je sem pa tja našel kak pameten stanovalec (poudarjam – stanovalec, ne kak obiskovalec, ker poznamo avtomobile), ki se mu ni ljubilo skidati svojega mesta, pa je parkiral kar na kakega očiščenega… Potem smo ga pa zaparkirali. In šli zjutraj peš v službo… (On pa tudi najbrž).

Pa še to: ni ravno neka ustaljena praksa, je pa učinkovita predvsme pri tistih, ki kljub večkratnim opozorilom in prošnjam pozimi zaparkirajo očiščena parkirna mesta. Ponavadi je delovalo.
Pajka pa ni poklical, ker pajk takrat enostavno ni imel manevrskega prostora na takem parkirišču.

Majča, če je to parkirno mesto tvoja zasebna last (kar dvomim), si nekako prav naredila. Če pa je bilo to parkirno mesto, kot tudi ostala sosedna, skupna last vseh stanovalcev si pa zelo narobe naredila. Meni bi to naredila samo prvič, zadnjič in nikoli več.
Za čiščenje snega skupnih površin in parkirišč last stanovalcev, je pa itak zadolžen upravnik bloka, saj ga plačujete za to!!!
Če stanovalec počisti parkirno mesto, je to samo njegova dobra volja, po katerem se bi lahko zgledovali tudi ostali. Vendar samo počiščeno parkirno mesto, ti pa v nobenem primeru ne daje nobene pravice, da si ga lastiš!!!
Ob tem moraš vedeti, da tudi vseh stanovalcev ni doma od jutra do vecera in tudi niso vsi zdravstveno zmozni kidati sneg, čeprav so navidez zdravi (srcni bolniki…). Zato pa plačujete upravnike, da počistijo sneg okoli bloka, nanje raje pritisnite. Če tega ne dela, ga pač zamenjajte, saj jih je veliko konkurence…
Mimogrede, ko pozimi opazujem, kako nekateri “samozvani” čistilci kidajo sneg, največ je takih, ki sneg zmečejo levo in desno pred sosednji avto…pol pa gajbo nastavijo. Jaz kadar grem mimo takšnega parkirplaca zmeraj gajbo pograbim in jo vržem v kontejner, pol se pa naj krega s komerkoli.

Enostavno pokličeš policijo in poveš, da imate zaparkiran vhod na dvorišče, s tem pa tudi poudari intervencijsko pot (rešilci, gasilci). Na to se kar morajo tako odzvati, sploh pa če je tako označeno, oziramo so tudi znaki, da je tam prepovedano parkiranje.

Andrej,
se povsem strinjam s teboj, zato pa sem še poudarila, da to ni ustaljena praksa in da tega nismo naredili z obiskovalci ali kom, ki čiščenja ni sposoben.

Seveda je to dobra volja stanovalca, da očisti parkirišče, samo ne vem, kdo ga ne očišči, žal ne poznam nikogar, ki bi čakal dva dni, da bi prišli parkirišče skidati, kot to ponavadi poteka, ampak ga ponavadi očisti takrat, ko ga potrebuje (in pri nas znosi sneg na en in isti kos parkirišča, kamor mečemo sneg že od kar jaz pomnim – tak je pač dogovor med stanovalci).

Pri nas smo to storili samo enkrat z mlado osebo, ki ni ne bolnik in nima kroničnega pomanjkanja časa, ima pa v določenih primerih zelo slabe parkirne navade.

Sicer pa je zdajle zunaj tako vroče, da je takle pogovor o kidanju snega kar “neprimeren” 🙂

Da ne bo kdo tožil ta forum in tebe, ker ga javno blatiš. Sploh pa forum za takšne stvari je drugje!

se popolnoma strinjam.

Majča, parking ni tvoja last. Kaj pa kidaš? Raje počakaj, da to storijo drugi.

New Report

Close