nesprejemanje partnerja
Eni osebi ste na vprašanje, kakšno bi sicer tudi jaz zastavila, odgovorili, da če ima vaginalizem, da ne sprejme partnŠerja. To v mojem primeru nikakor ni res.Še kako ga sprejmem z vsemi njegovimi pozitivnimi in negativnimi lastnostmi. Kljub temu z nečem podobnim imam neznosne težave – čeprav sva 5 let skupaj, vem da ga zanemarjam na tem področju. Večkrat sem resno predlagala da greva narazen (čeprav bi bolelo toliko da se bi mi najbrž zmešalo in bi končala najbrž v kakšni umobolnici ker ga imam rada da več ne vem če je možno). Ko sem predlagala, da je boljše da je srečen z eno normalno osebo, ki ji seks ni noben problem (izmišljala sem tudi druge razloge, samo da mu dam proste roke, da si najde boljšo osebo, ki mu lahko ponudi vse kar en zdrav človek rabi), ampak je vedno ustrajal, da sej bo, da to ni tak hud problem, da bomo že nekako tudi brez tega. Čeprav sem stara 25 let še vedno se tresem pri ginekologu kot riba na suhem, nemorem se pomiriti, ker mi je grozno da se me en tujec dotika. Z mojim ljubijem pa ne morem nikakor pridet do tega da imamo normalen spolni odnos, ker je prodiranje zelo boleče (takorekoč nedolžna sem). kaj predlagate? Ali obstajajo kakšne zadeve, ki bi lahko pomagale da pride do želje do seksa (z moje strani)? Željo po božanju imam vedno, ampak ta me po 10tih, 15ih minutah mine. kako doseči tisto kar naj bi sledilo. Hvala.
Verjamem, da imate partnerja radi, kot človeka z vsemi njegovimi lastnostmi, kot moškega z njegovimi spolnimi potrebami in željami pa ga odklanjate. Enostavno ga ne morete sprejeti. Poleg tega ste nanj pretirano čustveno navezani , saj pravite, da si življenja brez njega ne morete predstavljati. Vzroki so v vaši duševnosti. Žal ne obstaja knjiga s pomočjo katere bi se lahko rešili svojih težav. Skupaj s partnerjem poiščite pomoč v ambulanti za spolne motnje na Kliničnem centru v Ljubljani.
Alenka B
Živjo!
Preberi knjigo Orgazem brez meja, morda izveš kaj novega.
Predvsem to, da mora vsak človek najprej sam spoznati sebe tudi z intimne strani, se samonegovati (to je bolj ustrezna beseda kot samozadovoljevati) in sam odkriti, kaj ga v intimnosti veseli in kaj mu ugaja in kaj ga vznemirja. Potem pa šele s partnerjem. In da je vsak sam odgovoren tudi za to, da uživa v spolnosti. In naj te odgovornosti ne prelaga na partnerja. Torej razišči vse, da boš vedela, kaj ti ugaja in kaj ne in povej tudi partnerju, morda ne z besedo, ampak mu kar roko usmeri na pravo mesto. In s partnerjem delaj samo tisto, kar ti je všeč. Nič ne zamiži z namenom, da bi bil on bolj zadovoljen.
Za tolažbo ti lahko povem, da mnoge ženske začnejo uživati v spolnosti šele v zrelih letih. Vendar – nikoli ni prepozno!
Veliko veselja!