Najdi forum

Pozdravljeni,

Prosim za nasvet, kako ostro odreagirati, kaj narediti. Znanka me je prosila za neko uslugo. Zmenili sva se, da ji naredim uslugo brezplacno (moj cas je bil podarjen), placa pa mi materialne stroske (200 eur). Jaz sem vse kupila, naredila, predala. Sedaj mi ne placa (ze 1 mesec). Zgovarjala se je, da je nakazala in da ne ve kaj je slo narobe, na tel se ne javlja vec….
Ne morem verjeti… Ta teh 200 eur se mi sploh ne gre toliko, kot za princip… Hvala za nasvete, mnenja in Lp

Mi je zelo žal. Imam tudi sam podobne izkušnje. Za 200Eur si ugotovila, kako dobro prijateljico imaš v resnici. Mislim, da takšnih ljudi ne moreš spremeniti. Iz tega lahko nekaj potegneš le sama, da te kdo drug ne izkorišča v prihodnje.

Lisa

To se tako grdo sliši, ampak 200€ je poceni, tudi če rečeš se dodatne 200 za čas. Če se ti ne gre za nohte (ali plačilo elektrike) pusti. Naslednja, ki jo bo ogoljufala, jo bo morda morala preko sodišča iz doma deložirati.
Meni je ena takole preprevala – sreča v nesreči, sem bila v takšni finančni in stanovanjski stiski, da preprosto nisem mogla. Strah me je pomisliti, kako daleč bi šlo, če mi življenje ne bi zagodilo.
Da ne omenim, da bi se ti znašla v stiski in računala nanjo!
Samo prekini z njo, skupnim znancem tudi povej, da ne želiš več slišati o tej ženski, med zobmi pa kar pogumno zasikaj “nikoli več, nikomur več, ne centa ne minute, na lepe očke”.
Kot sem rekla – ti si plačala 200€+čas; nekdo drug lahko z družino vred ostane brezdomec z neplačano hipoteko.
Bolje prej kot slej.

Žal mi je za tvojo situacijo, samo upaj, da te je “izučilo” in se nikoli več ne bo ponovilo.
Lp

Če je nakazala, naj ti pošlje potrdilo. Če boš še kdaj v podobni situaciji, naredi tako, da ne predaš, predno ne dobiš nakazila-tako mnogi poslujejo, npr. knjigarne.

New Report

Close