Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo nespečnost in zadrževanje vode

nespečnost in zadrževanje vode

Pozdravljene, s tiroiditisom se borim 2 leti. Bolj natančno s stranskimi učinki eutiroksa in eltroksina. Sedaj sem namreč prepričana, da sta oba simptoma( zadrževanje vode in nespečnost) posledica jemanja levotiroksina. Sicer imam vrednosti TSH 0,85( 0,46-4,68). T3 5,31 ( 4,26-8,10), T4 15,70 (10,?- 28,2). Sedaj 3 tedne jemljem eltoksin 50, 2x na teden 100. Pred tem sem jemala eutiroks. Sicer je moje počutje v redu in drugih težav povezanih s ščitnico nimam. Zanima me ali je morda katera izmed vas s tema težavama poizkusila z drugim izdelkom, ki ga jemljejo onkološki bolniki . Veliko sem prebrala na to temo, vendar konkretnih izkušenj nisem zasledila. Tuji forumi največkrat navajajo rešitev v naravni prašičji ščitnici, ki se je uprabljala vrsto let, dokler ni farmacevtska ind. odkrila sintetični hormon. Hvala za vaše cenjene odgovore.
Večkrat preberem Alenkine odgovore, ki jih zelo cenim, saj ima tudi ona široko znanje s tega področja.

Lahko ti iz prve roke povem, da ni z Levaxinom (onkološki) nič drugače, ga jemljem sama. Meni so bile vse tablete OK, ko sem spremenila prehrano.
Otekaš lahko zaradi premalo hormonov (kar pri tebi očitno ni primer), pri sebi in še kom pa vidim, da je največkrat to posledica prehrane. Odkar se že nekaj let drugače prehranjujem, grem s težo počasi dol, ne potim se več (niti ponoči, prej sem se), moj vonj je drugačen, redko sploh še otečem.
Za nespečnost tudi ne vem če bi krivila tablete kot stranski učinek, če je doza taprava, kar pri tebi očitno je ?

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Pozdravljeni, po vašem odgovoru, da je vzrok za nespečnost potrebno iskati drugje, sem to tudi storila. Vzrok – estrogenska dominanca in hudo pomanjkanje progesterona ( 4 mesečna amenoreja). Pred tem so bile M redne in sta bila oba simptoma prisotna. Pričela bom z nadomeščanjem progesterona. Rezultate vam sporočim. Hvala za vašo skrb in lep pozdrav.

Super da je ugotovljen vzrok! Želim čimprejšnje izboljšanje stanja 🙂

Meta Jurečič Društvo za pomoč pri obolenjih ščitnice www.metuljcica.si Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo. Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti. Naj nam bo dana intuicija, da ločimo med enim in drugim.

Hej cris

To ste bila pri endokrinologo ali ginekologu da so Vam odkrili estrogensko dominanco?

Lp

Pozdravljena cris,
ste bila pri endokrinologu ali ginekologu, da so Vam postavili diagnozo?
LP
Sara

Pozdravljena Sara, na kratko ti bom nanizala kako sem rešila nespečnost zadrževanja vode po ne povsem.
Ko sem v telefonskem pogovoru s tireologinjo omenila obe težavi, je sama omenila, da gre morda za pomanjkanje progesterona in mi hkrati svetovala, da je morda tudi TSH prenizek in naj posledično znižam odmerek Eutiroksa. Ker ji zaupam sem seveda zadnje tudi storila in spanje se je takoj že izboljšalo. Zbudila sem se večinoma po 6h urah spanja.Svetovala mi je obisk ginekologa. Tam se pa naletela na nerazumevanje in le recept za Novofem. Krvne preiskave se opravila samopl. in se obrnila na dr. Senčar. Sedaj jemljem Prometrium in težave s spanjem so popolnoma izzvenele .To je na kratko moja izskušnja.
Pozdrav, Cris.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close