Najdi forum

Nespečnost in spečnost

Lep pozdrav

Večkrat se zgodi, da ne morem spati, ležim v postelji, gledam sence na stropu in premišljujem, ko pogledam na uro je že 02.00. Nikakor ne morem zaspati.

Drugič imam spet problem, ko pridem iz šole se močno trudim, da ne zaspim, ves dan “zeham” in nisem za nobeno rabo. Potem pa ponoči, ko bi moral spati ne morem zatisniti očesa. Čeprav sem utrujen komaj zaspim.

Zgodi pa se mi tudi, na primer, če sem ves dan na nogah, ker imam obveznosti, in ko pridem domov zaspim z lahkoto.

Zanima me samo, ali so moje težave psihološke, ali imam probleme z urejanjem delavnika in časa za počitek (spanje).

LP boney

Spoštovani Boney,
vse, kar ste našteli drži,vendar so možni tudi povsem telesni razlogi ,ki jih je najprej treba preučiti.Sem sodijo motnje krvnega tlaka, motnje delovanja žleze ščitnice, prevelik obrok zaužite hrane zvečer in še in še.Med psihološkimi razlogi za nespečnost sta na prvem mestu strah ( pred posameznikom ali skupino,pred odgoovornostjo za napake, strah pred boleznijo…..)in hrepenenje( po ljubljeni osebi, doživetju, investiciji,brezdelju…….)Trajna nespečnost je silno redka. takrat prdstavlja težavo,ki jo je treba urgentno zdraviti,sicer pa je osnovna lastnost nespečnosti občasnost in mine tudi, če jo pustim na miru.

New Report

Close