NESPEČNOST
Že kar nekaj časa me muči nespečnost. Mož vedno zaspi kot ubit v sekundi jaz pa gledam v zrak tudi po dve uri, pa čeprav sem utrujena. Poskusila sem s kamiličnim čajem, pa z mlekom in medom, pa kopeli pred spanjem, pa ne rabi kaj dosti. Tako se zjutraj ponavadi zbudim še bolj utruena kot sem bila zvečer. Kaj naj še poskusim??
hvala Janka
da bi ti odgovorili na tvoje vprašanje bi morali imeti nekaj podatkov:koliko si stara,kakšno delo opravljaš,koliko si čez dan zaposlena,kako kaj tvoja vsakodnevna tekreacija,spolno življenje……etc…
poznam žensko,ki ni v službi,otroci so že veliki,ona pa celi dan gleda južnoameriške nadaljevanke in zraven solzi,se nič ne rekreira,zvečer pa ne more spati…..zato bi bilo dobro,da kaj napišeš o sebi…..
Imam že dva velika otroka 14 in 17 let, stara sem 42 let, služba za računalnikom. Večkrat na teden si privoščim sprehod po gozdu in sem pravi sovražnik televizije. Poleg vseh gospodinjskih del se posvečam tudi vrtu( seveda ne pozimi), rada berem in šivam. Kadar mi čas dopuščam, si privoščim kakšno planinsko turo.
Janka
Imam podobne probleme. Nekaj časa sem ponoči vstajal in hodil laufat, potem sem sicer zaspal, ampak sem se zjutraj zbujal zelo utrujen.
Zadnje čase pa mi precej pomaga meditacija. Če ne morem zaspati, ali pa če zaspim prehitro in se potem ob 2h zbudim, meditiram in običajno pred koncem meditacije ponovno zaspim..