Najdi forum

Spoštovani!
V juliju sem doživela panicni napad in potem sem se spodala z tesnobo do oktobra.
Delala sem na sebi in se sama izvlekla iz tega da nisem več občutila tesnobe in doživela panicnih napadov.
Zdaj pa me je zajela nespecnost več kot en mesec sem se spodala z nespečnostjo potem pa sem 15 dni zopet čisto vredo spala brez kakršnih koli problemov:-) potem pa je spet udarila nespecnost. Nikakor ne morem zaspati.
Držim se da grem vsak večer ob 11 h v posteljo in vstajam ob isti uri.
Zvečer se sprostim vendar spanja ni.
Antidepresivov nisem nikoli jemala.
Zdaj pa me zanima od kod ta nespecnost in kako si naj pomagam?
Poskušala sem že z mlekom in medom s kamilicnim čajem, baldrijanovimi kapljicami in kapsulami.. Redno telovadim že drugi teden kljub utrujenosti hodim v službo vse je normalno tesnobe ali panicnih napadov ni..
Nespecnost pa je katastrofalna?
Kaj mi svetujete?

Lepo pozdravljena,

ali ste po prestali anksioznosti predelala vzroke za nastanek le te in vnesla potrebne spremembe v svoje življenje? Za “odstranjevanje” posledice vam svetujem Melatonin, vendar v kolikor ne boste ugotovila čemu nespečnost verjetno ne bo kaj dosti bolje…Kaj se trenutno dogaja v vašem življenju? Ste zadovoljna?

Lep pozdrav in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

Pozdravljenu!
Vem vzrok za nastanek anksioznosti predelala sem ta vzrok 1000 X.
Ko sem 15 dni dobro spala nisem o ničemer razmišljala in sem bila brez skrbi potem pa se je nespecnost spet pojavila ko sem zacela hodit v službo verjetno zaradi strahu da bi tam doživela panicni napad tesnobo ne vem..
Ne vem kakšne spremembe se naj vnesem v življenje kaj mi svetujete?
Trenutno nisem preveč zadovoljna s svojim življenjem saj me grozno skrbi glede nespecnosti!
Koliko melatonina naj vzamem in kako dolgo ga je potrebno jemati da se bodo poznale spremembe?
Verjetno ne že prvič ko ga bom vzela?

Lepo pozdravljeni!

Zakaj panični napad? Zakaj nespečnost? Mi lahko poveste več o tem predelanemu vzroku?

Zadovoljni sigurno niste, vendar menim, da ne le zaradi pomanjkanja spanja…

V kolikor dobite kremo Melatonin, se namažite vsak večer kakšno uro pred spanjem, običajno na notranji del zapestja. V kolikor je v drugi obliki povprašajte oziroma so sigurno poleg navodila.

Lep pozdrav in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

Panicni napad sem prvič doživela v juliju na morju in se je zgodil v baru med množico ljudi…
Imela sem zelo stresno leto, saj sem imela težave z maternico bila sem tudi na histeroskopiji in operaciji. Z fantom sva se trudila spoceti otroka vendar so potem težavo odkrili še pri njem in naj bi zanosila po umetni poti.
V januarju se nama pričnejo preiskave glede umetne oploditve.
Težave z nespečnostjo pa so se začele ko sem se po dolgem času prebudila iz spanja z razbijanjem srca in otezenim dihanjem in potem me je bilo nekako strah spati. Vendar kot sem rekla se je to izboljšalo potem pa spet pojavilo brez vzroka..
Tesnobe trutno ne čutim tudi panicnih napadov ni Depresivna tudi nisem.
Tako da trenutno res ne vem zakaj nespecnost. Mogoče zaradi bližajočih se preiskav ali podzavestnega strahu da mogoče nebi bila mama.
Ne vem..

Meni je v obdobju nespečnosti (med študijem sem imel težavo tako zaspati kot dovolj dolgo spati) najbolj pomagalo, da sem bral, dokler nisem ob tem zaspal. Po moje je najbolje brati kaj takšnega, kar vas izpolnjuje (kar ste vedno želeli prebrati ali pa nekaj o osebni rasti) – tako se osredotočite na brano in ne mislite zgolj o svojih težavah (ki vas prevzamejo, če berete nekaj “kar tako”). Uporabljal sem tudi “sproščanje” (oz. pri zaprtih očeh “gledanje” točke par cm nad svojim temenom) in baldrianove kampljice. Včasih je pomagalo, včasih ne 🙂 Še to v “tolažbo”: med “nespečneže” spadata tudi Napoleon in Edison. Prvi je spal (če sploh – imel je težave z dihanjem) največ 4 ure na noč, drugi v povprečju dve (in se baje zato toliko pehal za elektriko, ker so mu bile sveče prevelik strošek 😉

New Report

Close