nespečnost 3 mesečne dojenčice
Pozdravljeni!
Sem mamica 3 mesečne hčere, ki je že od rojstva zelo malo spala, saj je imela hude krče skozi ves dan. Sedaj pri treh mesecih spi le približno 10 ur dnevno (nikoli več od 12 ur!), kar se mi zdi zelo malo. Krči so se sedaj že nelkoliko umirili, a spi še vedno zelo malo in običajno samo ponoči.Ko zaspi podnevi, spi natanko 30 minut (+/- 3min), nato pa se zbudi z jokom. Kako naj jo pripravim, da bo dlje spala? Ali je 10 ur res dovolj? Čedalje bolj opažam, da krči niso bili tako zelo močni, kot se je sprva zdelo, temveč je k joku in zvijanju veliko prispevala tudi nespečnost in utrujenost.
Aja, mogoče bi še povedala, da je polno dojena, lepo napreduje, testi za alergijo so negativni…skratka vse lepo in prav, če nebi cele dneve jokala, se zvijala….
PROSIM ZA POMOČ, saj sem že čisto obupana, ko jo vsak dan gledam tako utrujeno in brezvojno, pomagat pa ne znam!
Hvala Vam že v naprej!!!!
Nataša
Mogoče jeste kaj takšnega in jo napenja.
Poskusite tudi tako,da otroka daste na hrbet in krčite nogice proti njej,dajte jo potem še na trebuščka.
Tako je bilo pri nas… ni šel ves zrak ven.Ko smo malce potelovadili je par prdcev šlo ven in je bilo boljše.
Pa kakšna masaža trebuščka,mogoče kakšen čaj iz komarčka,da ublaži
Nataša, pri nas je natančno enako, le da ponoči spi še manj kot tvoja. Ponavadi kakšnik 6,5 ur. Podnevi pa enako kot pri tebi. Zadrema za par minutk, potem pa jok in ima dovolj. Tudi pri nas so alergo testi na krvi negativni, je pa imela hude izpuščaje, poliva, tako da je zdravnica prepričana, da so lažno negativni, pa še bioresonanca je pokazala preobčutljivosti na določena živila. Jaz imam hudo dieto in sedaj ne joka več toliko zaradi krčev, spati pa še vedno ne zna. Spi pa čez dan kakšni 2 uri le če jo vozim z vozičkom.
Sem pa v eni knjigi prebrala, da dojenčki, ki so imeli hude kolike, tudi ko te prenehajo, ohranijo vzorec vedenja in spanja, kot so ga imeli med kolikami. Saj meni se zdi, da gre na bolje, ampak zelo počasi. Je pa star 3 mesece in en teden.
Druga hči, ki je stara 2 leti in 3 mesece spi skoraj enkrat več ur kot tamala!?! Pri prvi je bilo prve mesece podobno, le da njej se je spanje podaljšalo (dnevno in nočno), ko so nam v bolnici svetovali spanje na trebuhu. Morda poskusiš to, če še seveda nisi?
Forum je zaprt za komentiranje.