Najdi forum

nespečnost

pravzaprav je bolj vprašanje kot nekaj kar sem doživela. moji prijateljici je umrl fant pred tremi meseci. od takrat ne more spati. teden nazaj mi je rekla, da bo začela jemati spalne tablete. strah me je bilo da bi jih uporabila za kaj druzga kot le eno mirno noč, zato sem rekla, da ji bom jaz priskrbela tablete in bila zraven vsakič ko bo eno vzela in potem spet odnesla. strinjala se je, na srečo. v lekarni mi niso znali povedati kaj naj vzamem. rekla sem da bi spalne tablete, a sva se na koncu s farmacevtko skoraj skregali. katere naj kupim? hvala za vaše odgovore
mateja

Ne bi razmišljala predvsem v smeri uživanja uspavalnih tablet.
Žalost je treba najprej izžalovati in jo “predelati”. Bistvo žalovanja je notranja “razveza” od izgubljene osebe in adaptacija na nove življenjske pogoje. Osebe, ki blokirajo svoj proces žalovanja (oddvajanja), ostajajo na nezavednem nivoju “vezane” na izgubljeno osebo. Neizživeta žalost vpliva na psihosomatsko funkcioniranje in zmanjšuje imunsko sposobnost organizma.
Če tako ocenjujete, se lahko vaša prijateljica udeleži kakšne skupine za žalujoče, ki jih organizira Slovensko društvo hospic. (tel. 01/420 22 60).
O uspavalnih tabletah pa naj bi presodil zdravnik.

Pozdravljam vas,
Veronika

hvala za nasvete
bom predlagala
pozdrav
matejaVeronika napisal:

si morda ze slisala za melatonin – o njem imam nek clanek ki ti ga lahko posljem ce mi pises na mail. Jaz sem ga jemala 2 leti, potem pa se mi je nespecnost zelo popravila po jemnje FHES -to sem zacela jemati pred 1 letom in pol, po 3 mesecih sem opustila melatonin – čez noč (ni nobene odvisnosti kljub temu da sem jemala 2 leti) in od takrat spim precej bolje (sicer pa rabim manj spanja kot prej, ker se s FHES celice regenrirajo 2 krat hitreje). No imam clanke o obeh in ti lahko pošljem. Melatoni pa se dobi takoj čez mejo , je poceni in ni škodljiv, Fhes pa naročam iz Švedske.

Živjo!
Jaz pa rabim ene zelo močne tablete za spanje ker že zeloo dolgo nism spal. Kaj predlagate?
Hvala.

A mogoče veste kje na Hrvaškem se dobi melatonin? Nimajo ga v vsaki lekarni. Sin ga je iskal, pa ga nikjer niso imeli.

Po kolikšnem času pa začne delovati? In koliko se ga jemlje?
Koliko stane za npr. 1 mesec?

Najlepša hvala za odgovore!

Emina

Tudi sama se borim z nespečnostjo že dve leti.Jemala sem vse mogoče.Nekaj časa sem uživala melatonin, vendar po kratkem času mi ni prijel več.Dobila sem ga preko spleta od neke naše privat firme.Sedaj sem na polovički Sanvala 5 mg in mi popolnoma zadošča, saj si že od kar ga jemljem;to je približno eno leto ne povišujem doze.Včasih zaspim tudi brez, vendar redkokdaj in opažam, da mi Sanval v tako majhni količini prav nič ne škoduje.Zakaj bi se matrala z nespečnostjo, če moram drugo jutro vstati in biti aktivna v službi in doma.Tako pa se zbujam spočita in naspana,

New Report

Close