Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Nespecifični uretritis

Nespecifični uretritis

Pozdravljeni,

Sem moški, star 35 let. Že nekaj časa imam težave z pekočim občutkom v konici penisa. Mogoče bi bilo skoraj bolj pravilno zbadajočim kot pekočim, vse skupaj pa spremlja stalni občutek vlažnosti glavice penisa, čeprav na spodnjicah ni nobenih madežev ali sledi mokrote. Rekel bi da imam rahlo vnet vrh glavice (uretre???). Ne peče med uriniranjem, bolj po uriniranju. Izcedka nimam. Test vode kaže vnetje vendar ne prisotnosti bakterij. Vseeno opravljen Sanford vendar je bil izvid negativen, prav tako negativen izvid na Klamidijo. Vseeno dobil summamed vendar se ni zgodilo nič. Imam stalno partnerko, spolne odnose vedno z uporabo kondoma.

Vsak nasvet je dobrodošel.

Lep pozdrav

Spoštovani!

Očitno ste opravili že precej pregledov in preiskav v zvezi z vašim problemom, tudi preizkusili so že več variant zdravljenja. Torej gre za precej trd oreh. Možnosti so tri:
1. ali bo zadeva čez čas sama prešla,
2. ali se bo razvilo v kaj bolj očitnega in bo takrat jasno,
3. ali pa se bo podobno stanje nadaljevalo

Ad 1
Bomo videli, vzroka ne bomo odkrili.

Ad 2
Najprej je smiselno opozoriti, da se preiskave, če nič ne najdemo in problem ostaja ali se veča, lahko ponovijo. Naprimer Sanford – če so dokazani levkociti v uretri – ali je bil Sanford poslan s tega mesta (prvi curek) ali iz mehurja (srednji curek)? Ali je bilo pri Sanfordu opisano, da gre za uretritis in zahtevano poročanje tudi manjše koncentracije bakterij (10na4/ml) ali je Sanford poročal zgolj, da ni prisotnih več kot 10na5 organizmov/ml? Ali laboratorij, kjer so opravili Sanford, zna in rutinsko poroča koncentracije organmov v urinu od 10na3 na ml ali zgolj 10na5? Ali ste prejemali samo Sumamed ali še kateri drugi antibiotik? Če je piurija v sečnici je vsekakor smiselno urinokulturo upoštevajoč zgornja opozorila ponoviti, česar pa si seveda osebni zdravnik ne bo mogel privoščiti – to je stvar za urologa. Kaj pa prostatitisi?
V zvezi z možnostjo prenesene bolečine se odpira cela vrsta zelo redkih možnosti, od katerih najbrž nobena ne bo prava, pa vendarle – ena je npr. KAMENČEK kjerkoli v sečilih. Tudi ni jasno, ali je bila sečnica pregledana z (za mlade) relativno bolečo preiskavo – URETRO-CISTOSKOPIJO. Čeprav je malo možnosti, da se kaj najde, je vsekakor pregled z očesom na mesto, kjer so težave, ena od logičnih misli. Če gre morda za kaj izcedka, je vprašanje kakšen divertikel sečnice…
Potem so tu še (v kolikor vas stvar tako moti, da ste prenehali normalno živeti in potrebujete redno vsak dan večkrat zdravila proti vaši težavi) prenesene bolečine nevrološkega izvora…

Ad3
Smiselno bi bilo poskusiti pregled pri kakšnem od izkušenih urologov – vsak ima neke svoje izkušnje in pristope – če so težave hude je pač treba iskati nekoga, ki vam lahko pomaga ali vam vsaj problem zadovoljivo razloži. Torej vsekakor pridobiti drugo ali tretje mnenje urologa. Pa tudi, če bo to na koncu samo Primotren 2×1 dolgotrajna antibiotična profilaksa.

Želim vam, da se bo izšlo kot v točki 1.
Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni,

Najlepša hvala za hiter in obširen odgovor.

Mogoče samo še beseda ali dve o Sanfordu in testu za klamidijo. Oboje je bilo narejeno na srednji curek, kar po vašem opisu sklepam, da je verjetno narobe, ker je težava bolj v uretri kot v mehurju. Rezultat sanforda je bil 1000 CFU/mL.

Omenil bi še, da mi ne ustreza pitje velkih količin tekočine, ker mi pogostejše uriniranje samo še bolj razdraži in razboli vse skupaj. Kar se uriniranja tiče, včasih malo zapeče na začetku, preostali del je nepekoč in z normalnim curkom, edino na koncu prid do daljšega kapljanja, kar se prej ni dogajalo.

V vsakem primeru načrtujem obisk pri urologu, če težave v kratkem ne ponehajo.

Lep pozdrav

New Report

Close