Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Nesimetrična lobanja

Nesimetrična lobanja

Pozdravljeni,
Naš skoraj 5-mesečni fantek ima na eni strani nekoliko dvignjeno lobanjo, se pravi lobanja ni čisto simetrična. Na sistematskem pregledu mi je rekla le da bomo to spremljali. Me mora skrbeti ali je to le lepotna napaka? Hvala za odgovor.

Pri dojenčkih z mehkejšimi lobanjskimi kostmi in odprto veliko mečavo pogosto vidimo asimetrično oblikovanost lobanje, ki je najpogosteje posledica zaležanosti. Torej polaganja ali ležanja na vedno enakem delu glave. Opazovanje je primeren ukrep, v mesecu ali dveh se bo videlo ali gre za zaležanost (v tem primeru se stanje ne slabša) ali za kaj drugega.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni..

Sploh ne vem kako naj vpišem mojo skrb, hcerka 5 let ima na vrhu lobanje vgreznjeno približno tam kjer je imela mehko kot dojenček. Lobanja ni lepo okrogla kot pri meni in partnerju. Ker ji zdaj veš čas tipam že več ne vem a se vgreznina večja ail je vedno ista.

Ali se lobanja sploh lahko spremeni tako pozno ali je že tako veš čas in smo to opazili šele sedaj.

Hvala in lp

Če je vdrtina opazna, potem se pogovorite s pediatrinjo, kaj se lahko ukrepa. Lahko gre samo za to, da se je tako zarasla velika mečava.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close