Nesebično deljenje virusov za silvestrovo.
Pozdravljeni,
Za novo leto sva bila z možem vabljena na silvestrsko večerjo k njegovim staršem v manjše stanovanje. Načeloma imamo toplo hladen odnos ampak se držimo v kulturnem in spoštljivem dialogu. Prideva do njiju, ostala družina je že bila zbrana za mizo, nakar pride tast in ves bolehen, kašljajoč in smrkajoč ponudi komolčka v pozdrav, češ ne bomo se objemali in lupčkali, saj je zbolel-zelo zbolel da komaj stoji pokonci in je za mizo zdržal pol ure(pol ure predolgo kar se mene tiče) in odšel spat, saj ga telo enostavno ni držalo pokonci.
Večerja je sicer minila v veselem, sproščenem duhu, ni ravno, da bi imela kaj za jamrat. Ampak ostane ti beden občutek, da niso opozorili na bolezen in dali vsaj izbiro, ali želiva priti in tvegati okužbo? Ker to ni prehladek, to je ornk gripa. Midva namreč živiva v isti hiši kot moji starši(ločena stanovanja) in moji starši imajo slabši imunski sistem in so zaradi drugih bolezni bolj dovzetni. In zato mirkava kje sva, s kom se druživa, ipd.. pač malo bolj mirkava zavoljo skupnosti.
Skratka, naslednji dan je obležala tašča, čez dva dni brat, danes pa je obležal še moj mož in zdaj samo upam, da mi imunski sistem dobro služi in ne zbolim še sama. Res, vrhunski začetek leta zarad oholih, egoističnih tastarih, ki jim je očitno vseeno za zdravje družine in jim je sam važno, da za novo leto niso sami.
Sploh nevem, ali naj kaj reagiram al naj pustim da mine? Naj kaj rečem ob naslednjem obisku ozr ali naj sploh še grem? Jezna sem in razočarana. Ne razumem takega odnosa odraslih zrelih oseb, ki naj bi poznali prioritete v življenju.
Ah … zdaj nimate kaj … naslednjič ko boste šli na obisk vprašajte kako je kaj pri njih z zdravjem, ali so vsi ok, zdravi itd … kregat se je brezveze ker nič ne boste dosegli razen tega da vas bodo vsi še nekaj časa gledali grdo in po strani … brezveze zganjat slabo energijo.
Staršem v tem letnem času dajte čim več vitaminov za imunski sistem, preventivno pa se izogibajte tudi stika nadaljnih 7-14 dni dokler je mož še bolan.
upam da se mož pozdravi, vi in starši pa ostanite zdravi.
LP!