Nesamozavesten, trema, koncentracija,…
Pozdrvaljeni
Imam problem ki me mori ze nekaj let in sicer, da sem povsod popolnoma nesamozavesten, imam HUDO tremo pri nastopanju ze pred svojim razredom (ce sem v soli vprasan za oceno pred tablo, se ne morem zbrati), nezbranost, se posebej ko se ucim, in se zaradi tega moje ucenje zavlece na vec ur, medtem ko se moji sosolci isto stvar lahko naucijo v dobri uri…letos se je zgodilo, da smo v soli pisali test iz matematike, in mi je prvic v zadnjih treh letih uspelo se nekako skoncentrirati in sem takrat pisal 5 brez problema.drugace imam pa oceno 2. takrat vem da sem pisal test popolnoma sproscen in ne vem kako mi je to uspelo.. za tisti test sem se pa pripravljal toliko oz. se manj kakor za prejsnje teste
to vse zelo vpliva na moje ocene in na moje osebno zivljenje. Zaradi tega tudi ne morem imeti punce.
Sem moskega spola in sem star 18 let. Pred kratkim sem imel vpoklic za nabor, kjer sem imel tudi psihoteste,… ravno zaradi treme in tezav s koncentracije so me poslali k psihologu v zdravstvenem domu. Ta mi je povedal edino to, da se vcasih prehitro odlocim za kaksno stvar, in grem “z glavo skozi zid”. njegova diagnoza je bla nekaj takega. Kaj vec o moji tremi in ostalem mi pa ni povedal, tako da se sedaj obracam na vas, in me zanima kaj naj naredim? zelo rad bi se znebil teh problemov, pa ne vem kako. kaj mi svetujete?
za vas odgovor se vam lepo zahvaljujem, Vinko