Najdi forum

Moj problem je sledeči.Pred mesecem sem se zbudila ponoči težko zadihala.Potem ko sem vstala sem se
zelo slabo počutila,pritisk in pulz mi je zelo narasel,tako da me je zdravnica poslala na urgenco.
Vsi izvidi so bili v redu,tudi pritisk je padel.Čez štirinajs dni se mi je podobno ponovilo.
Od takrat se slabo počutim.Spim kar v redu,ko pa vstanem kakšne pol ure po tem se pa notranje počutim zelo nemirna zelo utrujena in tudi pulz mi naraste,pa tudi glavo imam čudno omotično.Občuek imam da bom kar skupaj padla,pa tudi kam ven tudi v trgovino me je strah iti.Izvidi srca so tudi v redu,
Kaj je lahko narobe in kako si naj pomagam.

Hvala za odgovor!

Pozdravljeni,

hvala za vaše sporočilo.

Opisujete dva dogodka, ki sta si podobna. Pri obeh ste težko dihali, imeli visok pritisk in pulz. V primeru, da ne gre za organski vzrok, bi lahko šlo za psihosomatski vzrok, kar pomeni, da bi bil razlog za vaše slabo počutje psihološkega izvora.

Kakšen je razlog za vaše slabe počutje in obeh opisanih dogodkov, je vprašanje na katerega si boste odgovorili s temeljitim pregledom in vpogledom v vas samo. Vzrokov za takšno počutje je lahko nešteto in s poglobljenim samoraziskovanjem lahko najdete način kaj in kako spremeniti v vašem življenju, da se boste bolje počutili. Seveda vam to ni potrebno storiti sama, pravzaprav je priporočljivo, da to storite s pomočjo strokovnjaka – psihoterapevta.

Sem vam odgovoril na vaše vprašanje?

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close