Najdi forum

Nerodnost

Živjo!

Danes sem bila na prvem pregledu in tudi pri novi gin. Ko sem vstopila v slačilnico je na vratih pisalo, da naj prihajamo na preglede v krilu, ali pa ga imejmo vsaj s seboj. Jaz tega nisem imela im mi je bilo nerodno, ker sem morala pred g. stopiti kar spodaj brez. Pri prejšnji g. si najprej prišel oblečen pred njo si se vsedel in pogovoril, tik preden si šel na mizo si se pa slekel in nato takoj oblekel in si se zopet pogovarjal z ginekologinjo.

Kako to poteka pri vaših pregledih. Všeč pa mi ni niti to, da hodijo sestre v ordinacijo. Pri prejšnji se mi to ni dogajalo.

Hvala za odgovore.
Bye

Pri moji prejsji je bilo tako, da sem prisla v ordinacijo sva se pogovorili, sem se sla slect potem na mizo, pa dol z mize in se oblect potem pa naprej pogovor.
Zdaj pa grem od sestre direkt v kabino kjer se slecem do spodnjih hlac potem pa noter v spodnjih hlacah kjer se pogovoriva, potem jih dam dol, ce je seveda pregled, ce je UZ, potem ni treba, potem pa spet gor spodnje hlace in nazaj v kabino. Kabina ima namrec dvoje vrat.
Ne obremenjujem se s tem, da sem tam pred njo pac naga, ker itak si mislim, kolk starih zensk pa cudnih zenske je ze videla sploh je pa zdravnica in mora stvari jemat profesionalno. Pregled pa tud ne traja tako dolg. Je pa mal neugodno seveda a nekako se je treba prepricat :)))

--------------------------------------------------------------------------------------------------- Nasmej se pred tabo je nov dan

To zna bit pa res zelo zoprno. Stat al pa sedet pred G na pol naga in se pogovarjat. Že iz “slačilnice” pridi gola in zlesti na posteljo mi je malo zoprno.
Prvič slišim za tak primer. Pri moji G gre vse skupaj tako kot je šlo pri tvoji prejšnji. Mogoče se boš pa navadila, pa bo.

Petja

Ko sem jaz na pregledu, se slečem samo, če mi ginekolog tako naroči. Sestra med pregledom ne hodi v sobo – oz. je do sedaj še ni bilo.
Slekla sem se pa samo taprvič ker je bil notranji UZ, sedaj pa vsakič samo trebuh pokažem 🙂

Meni se pa zdi nesprejemljivo, kako nas ženske še zmeraj obravnavajo (ponekje). Pa saj imamo svoje dostojanstvo. Tu sploh ne gre za sramežljivost, saj je jasno, da G. je vidla že na tisoče žensk. Nekako je človek razvrednoten, če se mora pogovarjat slečen, sploh če sedi na primer na stolu (tvoje pisanje sem razumela tako).

Tja, kjer hodim jaz, je slačilnica v sobi, kjer je G. in se slečeš, ko greš na stol, pol pa spet oblečeš, ko se pogovarjša z njo, tako da do teh neljubih dogodkov ne prihaja. Ampak če ne bi bilo tako urejeno, jaz že ne bi skakala naokoli napol naga.

Tudi meni se ne zdi prav, da pri vas prihajajo sestre v prostor. Pogovor med zdravnikom in pacientom je oseben in bi sestra to morala spoštovati. Pa tudi zdravnica. Povej to zdravnici, to bi pa morala upoštevat.

Mene pa moti, da v prostoru pri sestri nisi nikoli sam, ampak je vedno še ena druga ženska zraven, ki tudi čaka. In tako nehote slišiš, zakaj je ona tukaj, koliko tehta,…. in seveda obratno. Dobro, to so malenkosti, ampak se mi je tudi že zgodilo, da sem bila priča zelo delikatnim stvarem, ki bi morale biti zasebne in meni je bilo kar nerodno, da sedim tam in nehote poslušam. In to ne samo enkrat. To pa se mi zdi, da bo malo težje spremenit, ker bodo rekli, da tako delajo hitreje, pa da ni prostora. Ampak vseeno, ni prav… Mogoče nekoč bodo le zakapirali.

Pri meni pa je bilo v večini primerov tako, da sem najprej stopila v slačilnico, in šele nato h G. Sem pa imela v svoji rani mladosti (prvi pregled) isto izkušnjo kot ti, ko sem sramežljivo sedla z golo zadnjico na stol in se pogovarjala z G. (!) – tega ne bom nikdar pozabila! Zato je moja praksa od takrat, da vedno oblečem krilo (ali pa ga vzamem s seboj). Res pa je, da so v večini primerov pri samem pregledu tudi vedno medicinske sestre, zatem pa navadno takoj odidejo iz ordinacije, tako da se lahko v miru pogovoriš z G…. to je lahko tudi moteče…vendar je vse odvisno od samega osebja. Imam srečo, da imam trenutno zares super obe – G. in medicinsko sestro.

Čao čao Aly

Jaz se najprej pogovorim z G,potem grem v slačilnico.Dobila pa sem tudi predlog od prijateljice in sicer da ona vedno na pregled vzame dolgo majico.Se pravi ko si daš hlačke dol in ko greš k G na posteljo se pri hoji do njega nič ne vidi.Zadeva se mi zdi zelo praktična in jo sama tudi izvajam in sem zelo zadovoljna.Bolše se počutim kot prej ko sem gola stopila ven iz slačilnice.

Pri moji tako, kot si napisala, da velja za tvojo prejšnjo zdravnico. Najprej se pogovoriva, potem me napoti, da se slečem in se še pregledava. Sklepam pa,d a je tisto glede kril napisano v dobro žensk, ki se verjetno zoprno počutijo, če so spodaj gole.

Predvidevam, da hodiš v Postojno, ker je tam tako. Tudi meni je bilo prvič grozno nerodno, vendar sem imela srečo, da je bila v kabini modra haljica in zadeva ni bila tako kočljiva. Na vsak kasnejši pregled nisem vzela krila, ker mi je G gledal samo trebuh, sem pa opazila, da haljica ni vedno tam, da te lahko reši iz neugodnega položaja, če krila nimaš s sabo.
Tudi mene pa grozno moti, da sestre kar vdirajo v ordinacijo in je miza obrnjena glih proti vratom, da ti ja rata nerodno!!

Hvala za odgovore vsem. Sem mislila, da sem le jaz tako sramežljiva, a iz vaših odgovorov sklepam da ste kar na moji strani.

Na vsakem zdravniškem pregledu, kaj šele ginekološkem p., menim da bi moralo biti več zasebnosti, le tako se človek počuti ne le številka.

Adijo!

Mene je pa enkrat skoraj pobralo, ker so nameravali biti pri pregledu (vaginalnem) navzoči študentje. So me vprašali, če so lahko, pa sem gladko rekla ne. Saj vem, da se morajo nekje naučiti, no, pa ne na meni…

poletna. ;-))))))))))))))))))))))))

Ja, saj sedaj je hecno, še posebej, ker sem pri prvem porodu toliko časa čakala v porodni sobi, da me je potipal tam spodaj pa čisto vsakdo, ki je imel pet minut časa 🙂 Ampak do poroda me pa res ni noben zdravnik ginekološko pregledal, vedno le zdravnice (in predvsem noben študent).

Mene so tudi pri prvem porodu prišli vprašat študentje, če so lahko zraven… Ravno na vrhu popadka so vstopili, jaz z masko… in ko je popadek popustil mi je bilo čisto vseeno če cel svet vstopi v sobo 😉
Potem so šli ven in se na čez kako uro vrnili. Medlo se spominjam petih obrazov, ki so kazali precej mešane občutke. Bili so precej v redu, ena mi je z mokro krpo brisala čelo.

ja pri nas se tudi slečeš v kabini pred vstopom v ordinacijo. zato grem vedno v krilu ali pa dolgi jopi do kolen. ni mi da bi se z naho ritjo usedala na stol, kamor se je z golo ritjo usedlo že ne vem koliko žensk z bohve kakimi zadevami tam doli. sestra pa pri nas ne uletava med pregledom. in ona pove ali naj se slečem ali se ni treba, če je recimo samo uz čez trebuh na vrsti.

lp, lara 20t

Pri meni se ravnajo tako kot pri tvoji prejšnji ginekologinji. Je pa res, da je tudi sestra že prišla parkrat not, ko sem bila na mizi, ker je pač nekaj rabila dohtarco.

Mi je pa zelo čudno, da me ginekologinja čisto vsakič pregleda vaginalno … Sedaj sem bila že 4-krat na pregledu (v nosečnosti) in še vsakič me pregleda vaginalno … čeprav bi me lahko komot samo preko trebuha. Mah … ona že ve. Sedaj sem se že tako navadila, da mi niti ni več nerodno.

Lp, Bgv

New Report

Close