Neresna punca
Zdravo, sem 37 let star fant in pred nekaj meseci sem spoznal neko punco, ki mi je po hitrem času postala všeč. Tudi jaz sem njej postajal všeč in začela se je razvijati močna energija, čustva. Po dveh mesecih sem ji pa začel govoriti, da ne vem kaj bi, da mogoče nisva za skupi itd. Punca je bila pa že kar zelo navezana name. No po treh mesecih se je pa obrnilo, sedaj pa ona ne ve kaj bi, sem pa jaz na isti točki, kot je bila ona prej. Se.mi pa še zmeraj javlja, sicer na dva tri dni, vendar pravi, da ne ve kaj bi rada.Da sem jaz do tega pripeljal.sedaj pa imam mešane občutke in ne vem kaj naj naredim. Pokazal sem ji veliko čustev v zadnjem mesecu vendar pravi, da se mi ne more odpret. Sedaj pa ne vem več kaj naj naredim. Lp
Čisto sam si si kriv, zakaj si jo pa zavajal. Zdaj si pa dobil karmo in občutek karšen je imela ona ko si ji to govoril ti. Iskreno punca dela prav, na njenem mestu se ne bi nikoli javila. Z drugo punco pazi in z njo ravnaj dostojno in spoštljivo od začetka do konca in se ne spuščaš v karkoli brez prehodnjega dogovora. Torej če nočeš razmerja to osebi poveš takoj na začetku, če hočeš samo sex tudi to povej takoj. Postavi jasne meje in cilje z osebo ki ti je vsec.
LP
Hvala za odgovor. Ne vem pa zakaj, ko je rekla, da je bolje za oba, da greva po svoji poti, sem.jaz zadnji potem se poslal SMS, da me lahko se kontaktira, ce želi in me je res, nakar se je javljala na par dni in mi govorila, da ne ve kaj bi, nakar je se interes pokazala za pijačo, ampak nama ni zneslo časovno, potem se je pa teden kasneje ohladila. Nazadnje mi je poslala sms za rojstni dan da naj mi novo leto prinese pravo ljubezen, do konca zivljenja. Moj odziv nato je bil, da nisem dobil niti druge prilike, kar mislim, da bi lahko dobil. Lp
Dragi anonimnež,
spoštujem, da ste delili svojo zgodbo. Kar opisujete, ni naključje, torej to, da ste se umaknil, ko je bila ona pripravljena in potem njen umik, ko ste bil vi pripravljen, ampak gre za občutke, ki jih vajina bližina prebuja. Ko ste vi začeli dvomiti in se umikati, se je ona začela zapirati vase, ker vam je zaupala, dokler ste bil tam za njo.
Zdaj je ne morete prepričati, da se odpre. Lahko pa ji ponudite novo izkušnjo skozi svoje drugačno vedenje, ki naj ji sporoča, da ste zdaj tukaj in da ostajate v stiku. Brez pritiska in brez hitenja. Samo tako si bo lahko povrnila zaupanje v vas.
Če si želite odnosa, ji to pokažite v konsistenci, ne v izpovedih. Ampak s stikom in dejanji, ki se vračajo. Če pa si želite zaključka, pa to seveda tudi izrecite jasno in mirno, brez “mogoče”.
Bližina se ne gradi v močnih trenutkih, ampak v tem, da ne odidete, ko navdušenje mine. Izberite smer in potem vztrajate. To je edino, kar odnos pozdravi, zaupanje.
Bližina in občutek, da nas ima nekdo rad, se lahko včasih res zdi strašljivo in je lažje odriniti to pozornost. Ampak moški, ki se zna soočiti s svojimi strahovi, je lahko tudi odličen parter.
Lp in srečno,
Eva Erpič, mag. zakonskih in družinskih študij, psihoterapevtka
Jah … takole bi jaz iz ženske perspektive rekla (ker se mi je isto dogajalo z enim fantom nekaj časa nazaj), punca se je ohladila, ker ji je bilo verjetno dovolj, je pa možno tudi to, da si je našla drugega s katerim na začetku ni bilo preveč resno zato se ti je na vsake toliko še kdaj javila in pristala na pijačo potem pa ni želela več stika s teboj, ker se je že navezala na drugega ali se je pa z tistim kaj razvilo … Tako je bil moj lasten primer, tisti fant je vedno nekaj cincal bi-nebi itd. nekaj časa sem to še nekako ,,furala,, potem si je on želel stabilnosti ampak meni ni več bilo to to, ker se mi je blago povedano z tem obnašanjem zameril, vmes sem spoznala drugega in ostalo je samo še zgodovila hah.
Če ona res ženska, ki ti je tako zelo všeč, daj vse od sebe, potrudi se da je ne prizadaneš več (bo pa treba ogromno truda in vztrajnosti), daj ji za vedet da si za resno stvar in občutek stabilnosti. Preden boš pa karkoli poskusil, preveri da je 100% samska, da ne bo tvoj trud zaman.
Oprosti za prejšnje malo boljše oštro sporočilo ampak bolje človeku povedati direktno kakor je in to je da si naredil napako, ki je zdaj rezultat vajinega oddaljenega odnosa. Če ne bo šlo potem pa žal ni bila ta punca tebi usojena, zato z naslednjim dekletom pazljivo in spoštljivo, tako kot bi želel, da se nekdo obnaša z tvojo hčerko. Postavi jasno mejo (najprej seveda sam s seboj razčisti kaj bi rad), njej pa povej takoj na začetku kaj si želiš – bodisi prijateljstvo, začetek nekega razmerja ki bi lahko vodil v kaj resnega, bodisi samo sex, odvisno … to samo ti najbolje veš in edino prav je da to punci takoj predstaviš, da ne bo razočaranja ne z njene ne z tvoje strani.
Če rabiš še kak nasvet ali pomoč kar napiši, žal ali na srečo imam dosti izkušenj iz dejanskega življenja in primerov (osebne izkušnje). Lahko pa tudi kaj sporočiš kako kaj gre z dekletom, ali sta kaj rešila …
Lepo bodi in srečno novo leto !
Hvala za odgovor. Nazadnje se mi ni javila na tel in, ko sem.ji drug dan poslal sporocilo, mi je takoj napisala, da rabi cas in, da ne ve kaj bi. Nato mi je sama od sebe čestitala ta božič in zaželela, da najdem tisto pravo kar iščem in naj me prava ljubezen spremlja celo življenje. Moj odziv nato je bil, da dejansko ne vem koliko sem ji pomenil v parih mesecih in, da niti nisem dobil druge prilike. Nato ni bilo vec odgovora nazaj. Minilo je že en teden. Mislim, da je s tem vse končano. Drugače bi jo probal poklicat ali poslati sms,ampak mislim, da ne bi bilo.vec odziva z njene strani.nocem pa bit vsiljiv. Hvala za odgovor v naprej.